Belediyeler deprem projelerinde görev almalı

Depremde Hasar Gören Malatya Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Eden Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Mgc Başkanı Vahap Güner Ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tarafından Karşılandı.(soldan 2. Özcan, 3.güner)

Genel 5.02.2020 16:18:10 0
Belediyeler deprem projelerinde görev almalı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2020 16:18

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, depremin hasara neden olduğu bölgelerde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere de Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin deprem projeleriyle yaraları sarmak için daha fazla görev almaları gerektiğini söyledi.

Depremde hasar gören Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Cemiyete gecikmiş bir ziyarette bulunduklarını kaydeden Özcan, “Ağır bir deprem yaşadık. Deprem anından itibaren bölgedeyiz. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısıyla 100 tır yardımla bölgeye koştuk, yaraların sarılması için çaba sarf ettik. Ancak depremin hasarı çok büyük. Bu nedenle de bu depremi daha sağlıklı yapılar için bir fırsata dönüştürmek gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi ile diğer belediyelerimiz artık daha sağlam yapılar için gerekli tedbirleri almalıdırlar. Yeni yapılacak binaların sağlam olmasına özen göstersinler. Hazırlanacak tüm deprem projeleri ilçe Belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ekiplerince ya hazırlanmalı ya da hazırlanan projeleri detaylı olarak incelesinler. Belediye şirketlerimiz yeni projeleri uygulamak için çalışmalıdır” dedi.

MGC Başkanı Vahap Güner de, ağır hasarlara yol açan bir deprem yaşadıklarını ifade ederek “Yıkım ve hasar ağır oldu. Ama şimdi yaraların sarılması zamanıdır. Yıkılan şehir merkezindeki binaları yeniden projelendirmek için Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinin şirketleri en azından birkaç proje ile yıkılan binaların yerine yenilerini yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 10 kişilik Kasımpaşa darbesi


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Başkan Seçildi


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Yeşilyurtspor: 0


Van Spor

Yeni Malatyaspor son saniyede yıkıldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Soma Spor Kulübü: 0


Van Spor

Fenerbahçe’de oy kullanma işlemi başladı


Van Spor

ÇOGEP Projesi kapsamında "Güreş Kursu" açıldı


Van Spor

Elazığlı sporcular Avrupa’dan bronz madalya ile döndü


Van Spor

Trabzonspor'a evinde Burak Yılmaz çelmesi


Van Spor

Iğdır FK’da İbrahim Üzülmez dönemi


Van Spor

Elazığspor’un Altınordu maçını Selvi yönetecek


Van Spor

Sinan Kaloğlu’nun kuzeni Yağmur Bor, halı sahaların gözdesi oldu


Van Spor

Galatasaray Avrupa Arenasında Şok Yenilgi Aldı: Frankfurt Fırtınası Altında Ezildi


Van Spor

Hakkarili sporcular Triatlon 3. Etap Bölge Finaline katıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Elazığspor: 2 - 12 Bingölspor: 3


Van Spor

Galatasaray'da Osimhen Müjdesi: Şampiyonlar Ligi'nde Frankfurt Deplasmanında Sahneye Çıkıyor!


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur: Muş Spor Kulübü: 5 - Mazıdağı Fosfat Spor: 0


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Murgul Belediye Spor: 3


Van Spor

Elazığspor - 12Bingölspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Yusuf Eren, Lletonyalı rakibini yendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ