Belediye Başkanı Sekmen Kut’ül Amare zaferinin yıldönümü kutladı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kut’ül Amare, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış olan destansı bir zaferdir” dedi.Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kut’ül Amare Zaferi’nin 103‘üncü yıld

Genel 29.04.2019 19:44:26 0
Belediye Başkanı Sekmen Kut’ül Amare zaferinin yıldönümü kutladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.04.2019 19:44

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kut’ül Amare, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış olan destansı bir zaferdir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kut’ül Amare Zaferi’nin 103‘üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen mesajında; en güçlü orduların bile imanın ve inancın gücü karşısında hükümsüz kalacağına vurgu yaparak, Kut’ül Amare Zaferi’nin, bunun en somut örneklerinden birisi olduğunu dile getirdi. Kut’ül Amare’nin, 13 bin kişiden oluşan İngiliz tümeninin, yaklaşık 5 ay süren bir kuşatmanın ardından esir alınışıyla sonuçlanan bir zafer olduğunu anlatan Sekmen, aralarında generaller ve yüzlerce subayın da bulunduğu İngiliz askerlerinin, Osmanlı ordusunun azim, direnç ve cesareti karşısında daha fazla dayanamadıklarına dikkati çekti.

Sekmen, “Bu zafer İngilizlerin omuzlarına öyle bir yük olmuştur ki; ünlü İngiliz tarihçiler bile bu zaferimizi Britanya’nın karşı karşıya kaldığı en utanç verici bozgun olarak nitelendirmişlerdir. Kut’ül Amare, Nureddin Paşa ve Halil Paşa komutasındaki Osmanlı kuvvetlerince yazılan ve en az Çanakkale Zaferi kadar kıymetli olan bir destandır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dâhiler ve kahramanlar tarafından yazılan tarihin, politik bir takım şarlatanlıklarla zaman zaman değiştirilmeye ve unutturulmaya çalışıldığına işaret ederek, benzer bir durumla Kut’ül Amare Zaferi’nin de karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Büyük zaferin çeyrek asırdan fazla bir zamandır unutturulmaya ve gölgede bırakılmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Sekmen, tarih bilincinin tam da burada devreye girdiğini ifade etti. Sekmen şunları kaydetti: “Bilinmelidir ki; tarih şuuru aynı zamanda bir ilaçtır, şifadır; öyle ki, köksüzlük ve kimliksizlik hastalığını ortadan kaldırır, yok eder. Tarihle yoğrulmak demek; tecrübeye ve deneyime hükmetmek demektir. Tarihi unutturulmak istenen bir toplum ise, kaos, karmaşa ve bunalımlara sürüklenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış demektir. Buna müsaade etmemeli, izin vermemeliyiz. Zaferlerimizi, destanlarımızı ve kahramanlıklarımızı sürekli hatırlamalı, hatırlatmalı ve yolumuza her daim ışık olarak tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Kut’ül Amare Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ