Battalgazi’de yeni imar yolu açma çalışmalarına başlandı

Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Malatya’nın Battalgazi İlçesinde yeni imar yolu açma çalışmalarını aralıksız sürdüren Battalgazi Belediyesi, kış ayı nedeniyle ara verilen Çamurlu Mahallesindeki toplam 3 bin metre uzunluğu

Genel 28.02.2021 14:13:48 0
Battalgazi’de yeni imar yolu açma çalışmalarına başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2021 14:13

Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Malatya’nın Battalgazi İlçesinde yeni imar yolu açma çalışmalarını aralıksız sürdüren Battalgazi Belediyesi, kış ayı nedeniyle ara verilen Çamurlu Mahallesindeki toplam 3 bin metre uzunluğundaki yeni imar yolu açma çalışmalarına yeniden başladı.

Ulaşım yatırımları kapsamında son bir buçuk yıllık zaman zarfında Battalgazi’de açtığı 60 kilometrelik yeni imar yolu çalışmaları ile vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştıran Battalgazi Belediyesi, geçtiğimiz Eylül ayında Çamurlu Mahallesinde başlattığı ve kış ayı nedeniyle ara verdiği yeni imar yolu açma çalışmalarına yeniden başladı. Ekipler, ilk olarak Çöşnük Mahallesi önünden Çamurlu Mahallesindeki Venk Caddesine açılan 3 bin metre uzunluğundaki yeni imar yolu açma çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Battalgazi’nin dört bir yanına yeni imar yolları kazandıran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bu hummalı çalışmalar, hem trafik ağının genişletilmesi hem de bölgede yapılacak olan yapılaşmalar için büyük önem arz ediyor.

Yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projeler ile Battalgazi’nin gelişiminin önündeki engelleri bir bir kaldıran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte Çamurlu mahallesinde başlayan çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgiler aldı.

“Battalgazi’mizde yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz”

Battalgazi’ye yeni cazibe merkezleri oluşturmak için çalışmalarına yeniden başladıklarının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ Battalgazi’miz gelişimi için gerekli olan tüm imar yollarını açma çalışmalarımız bir yıldır aralıksız devam ediyor. Yolun medeniyet olduğunu biliyoruz. Yol, alt yapının ve üst yapının gelişmesine katkıda bulunuyor. Bir yerde eğer yol yoksa alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılamıyor. Bir yandan yeni imar yolları açarken, diğer yandan da yol yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bu zamana kadar yollarımıza 150 milyonun üstünde bir yatırım yaptık. 60 kilometrenin üstünde yeni imar yolumuzu açtık. Özellikle Beydağı eteklerinde çalışmalarımızı başlattıktan sonra arsa ve arazi sahibi olan insanlarımız veya müteahhitlerimiz nasıl bir çalışma yapabilecekleri hususunda bizden bilgi almak istiyorlar. Battalgazi Belediyesi olarak burada büyük bir emek veriyoruz. Beydağı eteklerindeki yeni imar yolumuzu açarken buradaki eğimli olan alandan çıkan taşları da vatandaşlarımızın rahat ulaşım sağlaması için yol yapımında kullanıyoruz. Konkasörlerimizle yapmış olduğumuz çalışmalarda günlük yaklaşık bin ton civarında taşı öğütüp mıcır haline getiriyoruz. Çalışmalar başladığı günden bu yana yüz bin ton civarında yollarımızda kullanacağımız mıcır elde ettik. Kış döneminden dolayı kısa bir ara vermiştik. Bugün yeniden çalışmalarımıza başladık. Yeni imar yolu açmadaki hedefimiz, geçen yılın üzerine çıkmak. Biz, aşılmayacak dağları, ulaşılamayacak yerlere yollarımızı yapmaya karar vermiştik. Bu yolları açtıktan sonra özellikle inşasında yatay mimariyi koruyup, bu bölgeleri Battalgazi’mizin yeni cazibe merkezi olması için imar planımızı hazırlamış olacağız” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ