Başsoy 'Başbağlar katliamı unutulmadı unutulmayacak'

Genel 5.07.2018 09:30:05 0
Başsoy
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2018 09:30
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Başbağlar katliamının 25.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başsoy mesajında
"Başbağlar katliamı unutulmadı Unutulmayacak. 5 Temmuz 1993 yılında eli kanlı terör örgütü PYD/PKK tarafından 33 masumun katledilerek şehit edilişinden bu güne tam 25 yıl geçti. Kanser hücresi gibi ülkeye yayılmaya çalışan terör bu ülkenin kanayan yarası, lakin herkes bilmelidir ki karşısında yıkılmayan dirayetli, iradeli yüzyıllarca bu tarz hamleleri bertaraf etmiş köklü bir ulus bulunmaktadır. Terör dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, tüm insanlığa karşıdır. İnanıyorum ki hükümetimizin de izlediği yol ile ülke olarak en kısa zamanda bu illetten kökten kurtulacağız. Türkiye şu günlerde PYD/PKK’ya dünyayı dar ediyor. Demokrasiyi, özgürlükleri, birlikte yaşama kültürünü hedef alan saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.
5 Temmuz 1993 günü Kemaliye ilçemize bağlı Başbağlar köyünde gerçekleştirilen katliam tarihe yazılmış kara bir sayfa olarak akıllara kazınmıştır. 33 masum vatandaşımızın şehit edildiği bu olay terörün gerçek yüzünü ortaya koyup alçaklığını göstermektedir. 28 kişiyi köy meydanında toplayarak kurşuna dizen ve 5 kişiyi ateşe verdiği evlerde diri diri yakan PKK’lı katiller, insanları katlettikten sonra “Sivas’ın intikamı alındı” şeklinde bir bildiri bıraktılar. Geride 33 ölü, 30 dul kadın, 100’e yakın yetim çocuk ve yakılan evlerin enkazı kaldı. Planlı olarak gerçekleştirilen katliamda hedef açıktı; Erzincan ve Sivas’ta bir Alevi-Sünni çatışması başlatmak ve bunu Türkiye aleyhine yayıp bölgede kendilerine alan açarak taban genişletmek. Alevilerin desteğini arkasına almayı hedefleyen PKK’nın bu isteği sonuç vermedi. Yöredeki halktan tepki alınca ve insanları birbirine kırdıramayacağını fark edince, bildiriyle üstlendikleri katliamı “devlet yaptı” dediler. Atamız ne demiş “ Türk Milleti Zekidir” biz öyle ortaya atılan her lafa kanacak kadar aciz bir millet değiliz. Maksatlarına ulaşmaları ihtimal dâhilinde olmayan katiller ve bu katillerin arkasındaki organizasyonun sahipleri, bu ülke insanının inanç sisteminden habersiz, böyle bir katliamla bizleri bölebileceklerini, korkutabileceklerini hayal ettiler ise bunda çok yanıldılar.Türküyle, Kürdiyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle bir ve beraberiz. Biz bu vatanın çocuklarıyız, biz bayrağımıza vatanımıza sevdalıyız. Terör örgütü zaman zaman bizim bölgelerimizde Alevi-Sünni çatışmasını meydana getirmek için bu oyunları oynamıştır. 2 Temmuz günü Sivas’ta sergilenen oyun, 3 gün sonra da Başbağlar katliamı ile devam etmiştir. Her iki menfur hadisenin de tek elden çıktığı gün gibi ortadadır. Bizim bin yıllık kardeşliğimizi kimse bölemeyecektir.
Bizler yaşadığımız sürece vatanımıza, milletimize, devletimize sadık bireyler olarak Bayrağımız için Türkiye için gerekirse canımızı veririz.Bütün bunların akabinde son olarak menfur hadisenin mağdurlarına sabır, kaybettiğimiz canlara ise Cenab-ı Hak’tan rahmet temenni ediyorum. Cenabı Hak, bir daha böyle acılar yaşatmasın."dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ