Başkan Şerifoğulları, "Kadim şehrimizin kültür ve sanatını geliştireceğiz"

Binlerce Yıllık Medeniyetlerin İzini Taşıyan Elazığ'ın Kültür Ve Sanatta Hak Ettiği Yere Gelebilmesi İçin Önemli Çalişmalar Yapacaklarını Belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullari, ' Kadim Şehrimizin Kültür Ve Sanatını Ge

Genel 31.07.2019 13:34:12 0
Başkan Şerifoğulları,  "Kadim şehrimizin kültür ve sanatını geliştireceğiz"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Binlerce yıllık medeniyetlerin izini taşıyan Elazığ’ın kültür ve sanatta hak ettiği yere gelebilmesi için önemli çalışmalar yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, " Kadim şehrimizin kültür ve sanatını geliştireceğiz. Kültür ve sanatımızın tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Elazığ Belediyesi Kültür-Sanat Danışma Kurulunun, başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Elazığ Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kültür-Sanat Danışma Kurulu toplantısına katılan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şair, yazar, edebiyatçı ve sanatçılarla bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi Kültür-Sanat Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya geldiklerini aktaran Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Tabi bilindiği gibi Harput, 4 bin yıllık yaşamın var olduğu kadim bir şehir. Bu süre içerisinde kültür, musiki, edebiyat ve şiir noktasında çok ciddi sanatçıların yetiştiği ve çok ciddi eserlerin bırakıldığı bir şehir. Biz bu birikimin tanınmasına öncülük etmek ve daha da ileriye taşınmasını sağlamak, kültür ve sanat etkinliklerini sistematik hale getirmek istiyoruz. Kültür-Sanat Danışma Kurulumuzun aktif hale getirilmesiyle birlikte, demokrasi, katılım ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde şehrimizin kültür, sanat ve turizm odaklı gelişimine katkı sağlanacak. Kurulda yer alan önemli isimlerle birlikte, şehrimizin sahip olduğu potansiyelleri inceleyerek bu değerlerin gelişmesini teşvik edici politikalar üretip, projeler geliştireceğiz ve şehrimizin sosyo-ekonomik yapısının güçlenmesine katkı sunacağız” dedi.

Yapacakları çalışmalarda bütüncül bir politika izleyeceklerini dile getiren Başkan Şerifoğulları, “Tüm paydaşların çalışmalarımıza etkin katılımını sağlayacağız. Seçim öncesi açıkladığımız Kültür Belediyeciliği Projelerimizi de inşallah bu kurulla birlikte hayata geçirerek, şehrimizin tam anlamıyla bir kültür-sanat şehri olmasının önünü açmış olacağız. Ben kurulumuzun şehrimiz adına önemli çalışmalar yapacağına yürekten inanıyor. Kadim şehrimizin kültür ve sanatını geliştireceğiz " diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem