Başkan Sekmen’den Çevre Günü mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN, “ŞEHİRLERİ BÜYÜTÜP GELİŞTİRİRKEN, DOĞAL YAŞAM OLANAKLARINI, ÇEVRESEL VE İKLİMSEL KOŞULLARI DA DİKKATE ALMAK GEREKLİDİR” DEDİ.

Genel 5.06.2020 15:24:51 0
Başkan Sekmen’den Çevre Günü mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2020 15:24

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehirleri büyütüp geliştirirken, doğal yaşam olanaklarını, çevresel ve iklimsel koşulları da dikkate almak gereklidir” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, çevrenin aynı zamanda hayatın ta kendisi olduğunu vurguladığı mesajında, “Büyüyüp gelişebilmek elbette her şehrin arzusudur. Fakat önemli olan bu süreçte çevreyi koruyabilmek ve doğal dengeyi bozmamaktır. Bu manada Erzurum’da attığımız her adımda çevresel şartları dikkate alıyor ve ekolojik dengeleri muhakkak gözetiyoruz. Yaptığımız her yatırım kesinlikle çevreye ve doğal yaşama da olumlu katkılar sunuyor” dedi.

Yılın 365 Günü Çevre Hassasiyeti

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün çevresel ve iklimsel sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık uyandırmak amacıyla her yıl kutlandığının altını çizen Başkan Sekmen, “Biz bu sorumluluğu yılın 365 günü boyunca zaten omuzlarımızda taşıyoruz” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu manada örnek birçok adım attığını dile getirdi. Başkan Mehmet Sekmen, yenilenebilir enerji kaynaklarından, içme suyu ve atıksu arıtma tesisine, çevre düzenleme çalışmalarından ağaçlandırmaya varıncaya kadar birçok alanda yatırımlar yaptıklarını ve Erzurum’da bir çevre seferberliği ilan ettiklerini belirtti.

Doğayı Koruma Altına Aldık

Erzurum’da kurulan çevrim santralleriyle güneş enerjisinden ve metan gazından elektrik elde ettiklerini anımsatan Başkan Sekmen, bunun yanı sıra atıksu arıtma tesisinde ise, çiftçiler için doğal gübre ürettiklerini kaydederek, “Erzurum’da yaptığımız bu çevre yatırımlarıyla güneşten elektrik enerjisi üretip satıyoruz. Yine çöp depolama sahamızda biriken metan gazını da yine elektrik enerjisine dönüştürüyor ve atmosferimizi karbondioksitten 27 kat daha zararlı olan bu gazdan korumuş oluyoruz. Atıksu arıtma tesislerinde biyolojik gübre elde ediyor, bunu da yine çiftçilerimizin istifadesine sunuyoruz. Arıttığımız kanalizasyon sularını ise, yeniden kullanılabilir şekliyle doğayla buluşturuyoruz” diye konuştu.

Kentte 236 Park Yapımı Gerçekleşti

Erzurum’un dört bir yanına park, bahçe, mesire alanı ve millet bahçeleri yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, “300 bin metrekare alana kurduğumuz Olimpiyat Millet Bahçemiz, 500 dönüm alan üzerine kurulu Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon Alanı ve Millet Bahçemiz ile Aziziye Millet Bahçemiz başta olmak üzere Erzurum’a 5 yılda toplam 236 park yaptık. Yaptığımız bu işler, Erzurum’da çevreye ve doğaya karşı gösterdiğimiz hassasiyetin en önemli göstergesidir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ