Tarih: 30.10.2017 13:24

Başkan Limon'dan Esnaf Kredileri ve Destekleri Konusunda Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti Grup toplantısında müjdelediği esnaf kredileri ve destekler konusunda açıklamalarda bulundu.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Limon "Esnaf ve Sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatifler kefaletiyle Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan hazine destekli kredilerin gerek daha etkin ve verimli kullandırılması gerekse esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaç duydukları finansman kaynağının en uygun ve yeterli bir şekilde karşılanması için zaman içerisinde yapılan düzenlemelerle önemli iyileştirmeler gerçekleşmiştir.
Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım’ın bizzat vermiş olduğu müjdeyle işletme kredileri ilimizde 150 Bin TL’ye çıkarılmış ve yatırım kredileri 500 Bin TL’ye şahıs üst limitiyle tekrar açılmıştır." dedi.
Hükümetin uygulamaya koyduğu taşıt kredisi desteğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Limon, bu imkandan sadece ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafın değil işiyle ilgili araç kullanan tüm esnaf ve sanatkarın yararlanabileceğini hatırlattı.
Başkan Limon "Buna göre; İşyeri edindirme kredisinin vadesi azami 120 ay,geri ödemesi aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacaktır. Taşıt edindirme kredisinin vadesi azami 60 ay, geri ödemesi aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacaktır. Yatırım kredilerinden yaralanmak isteyen esnaf ve sanatkarların en az bir yıllık faaliyet sürelerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Taşıt edindirme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekmekte olup,anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullandırılabilecektir." dedi.
Başbakan Yıldırım’ın, "Esnafımızı büyüyen Türkiye’nin bel kemiği olarak görüyoruz" ifadesiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Limon, "Sayın Başbakanımızın bizleri Türkiye’nin bel kemiği olarak görmesi çok önemli.Bu destek ve kredilerin verilmesinden dolayı da, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal başta olmak üzere tüm bakanlarımıza, esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —