Başkan Kartal’dan kazı ekibine tatlı ikramı

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLÇE BAŞKANI BAYRAM KARTAL, MUŞ’UN MALAZGİRT İLÇESİNDE KUTLU ZAFERİN YAŞANDIĞI BÖLGENİN TESPİTİ İÇİN YÜRÜTÜLEN KAZI ÇALIŞMALARINA KATILANLARA TATLI İKRAMINDA BULUNDU.

Genel 17.09.2020 09:45:03 0
Başkan Kartal’dan kazı ekibine tatlı ikramı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2020 09:45

MUŞ (İHA) – Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bayram Kartal, Muş’un Malazgirt ilçesinde kutlu zaferin yaşandığı bölgenin tespiti için yürütülen kazı çalışmalarına katılanlara tatlı ikramında bulundu.

Malazgirt’te, 26 Ağustos 1071’deki şanlı zaferin kazanıldığı savaş alanının tespiti için üçüncü etap kazı çalışmaları Örenşar köyündeki ‘Grabido’ bölgesinde başlatıldı. Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bayram Kartal da Örenşar köyündeki kazı çalışmasını ziyaret ederek, akademisyenlerle işçilere tatlı ikramında bulundu.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bayram Kartal, yaklaşık 10 üniversiteden 30 akademisyen tarafından “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması” projesinin üçüncü etap kazı çalışmalarını yerinde ziyaret ederek, kazı başkanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik’ten bilgi aldı. Başkan Kartal, “Bugün burada tarihi ilçemizde çok önemli bir kazı çalışması yapılıyor. Örenşar köyümüzün doğusunda yöre halkının ‘Grabido’ dedikleri şehitlik tepesinde ‘Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması’ projesinin üçüncü etap çalışmaları devam ediyor. Bizde Yeniden Refah Partisi Malazgirt İlçe Teşkilatı olarak kazı çalışmalarını yerinde inceledik. Çok değerli hocalarımızdan kazılar hakkında bilgiler aldık. Bu kazı çalışmalarını başlatan Cumhurbaşkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, valimize, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörümüze, kaymakamımıza, belediye başkanımıza, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik Hocamız ve çok değerli ekibine ve Örenşar Muhtarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ