Başkan Gürkan’dan tabela hassasiyeti

BAŞKAN GÜRKAN’DAN TABELA HASSASİYETİ

Genel 2.10.2020 17:31:16 0
Başkan Gürkan’dan tabela hassasiyeti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.10.2020 17:31

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kentin estetiğine uymayan tabelalar olduğunu belirterek, “Bu konuda pilot bir uygulama başlatıp hepsinin bir standarda getirilmesi gerekiyor” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu Ekim ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu üyelerinin yanı sıra Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Kent Konseyi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlar Odası, Plancılar Odası temsilcileri de katıldı. Toplantıda, şehirde ortak kullanım alanlarında görsel kaliteyi etkileyecek olan büfeler, totemler, tabelalar, duraklar, kent mobilyaları, cephe düzenlemeleri gibi konular ele alındı.

“Görevinizi yapmadığınız zaman tabiat boşluk kabul etmez”

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kent Estetik Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, “Kent Estetik Kurulunun görevi; kentte, kentin estetiğine uymayan yapıların, alanların kent estetiğine uymayan binalar da dâhil olmak üzere yapılara bir formülle müdahale etme hadisesidir. Kent estetik kurulu yeri geldiği zaman bizim billboardlara, astığımız pankartlara, yeri geldiği zaman benim imar ruhsatı verdiğim binaya da müdahale etmelidir. Kent estetik kurulunun böyle bir görevi var. Benim sizlerden ricam herkes görevleri dâhilinde rapor yazıp doğru ve yanlış olan işlerin belirlenmesini sağlamasıdır.

Görevinizi yapmadığınız zaman tabiat boşluk kabul etmez. Resmi yazı ile kentin estetiğine uymayan yapıları, işleri bizlere bildireceksiniz. Yeri geldiği zaman başkanın yaptığı işlerde bu yanlış diyebileceksiniz. Bunu dediğiniz zaman işinizi yapmış olursunuz. Herkes görevini doğru yaparsa yapılan işlerde problem olmaz ama görevini yapmadığı zaman yapılan işlerde problem olur. Kurulun görevi doğruyu söylemek ve kentimizin estetiğini bozan yapılarla ilgili raporlar hazırlayıp bizleri doğru yönlendirip kentimizin estetiğini korumaktır. Biz şehrimizde yaşayan hemşerilerimizin hukukuna riayet edeceğiz. Hemşerilerimiz ‘benim belediyem insanın sağlığına, psikolojisine aykırı yerlere yapı ruhsatı vermez’ diyor. Onun için hemşerilerimizin dediği gibi kentimizin yapısını ve estetiğini bozan işlere onay vermeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

“Parklarda ticari alan oluşmasına izin vermeyin”

Kentin Estetiğini bozan işlerde kurulun kendilerini uyarmaları gerektiğini belirten Başkan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi’nde de bulunan mimar arkadaşlarımız kent estetiği konusunda dikkat etmelidir. Bu birimlerde çalışan arkadaşlarımız bilim adamıdır. Kentimizin estetiğini ve yapısını bozan işler için bizleri uyarmanız gerekiyor. Bunun nedenlerini gerekli açıklamaları ile birlikte anlatmanız, raporlarınızı sunmanızı istiyoruz. Özellikle Malatya’da bulunan parklarda ticari alanların oluşmasına müsaade etmeyin. Vatandaşımızın rahatlıkla nefes alabileceği, ailesi ile vakit geçirebileceği alanları oluşturun. Zorunlu durumlarda veya vatandaşın talebi haricinde ticari alana müsaade etmememiz gerekiyor. Belediye ticarethane değildir. Belediyelerin en önemli görevi estetik kurulunun aktif olarak çalışmasını sağlamaktır” dedi.

“Şehrin hafızasını, belleğini koruyacak isimler üzerinde yoğunlaşın”

Kent Estetiği anlamında yapılacak işlerde bir standardın getirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Kent estetiği anlamında yapılması gereken ne varsa yaparız. Şehirlerin kültürü vardır. Geçmişten gelen bir kültürü vardır. Bu kültüre uyar mı uymaz mı diye değerlendirme yapmanızı istiyorum. Şehir anlamında yapılara verdiğiniz isimlerde şehrin hafızasını, belleğini koruyacak isimler üzerinde yoğunlaşın. Malatya’da tabelalar konusunda kentin estetiğine uymayan tabelalar var. Bu konuda pilot bir uygulama başlatıp hepsinin bir standarda getirilmesi gerekiyor. Tabelaların şekli başta olmak üzere ölçülerine kadar standarda getirilmesi gerekiyor. Bunu pilot uygulamalarla şehre entegre haline getirmeniz gerekiyor. Şehrimizi bu şekilde güzelleştirebiliriz. Herkes kendi kafasına göre yaparsa şehrimizin estetiğini bozmuş oluruz. Bu anlamda Kent Estetiği Kurulumuzun çok iyi çalışması lazım” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ