Başkan Gürkan’a scada brifingi

BAŞKAN GÜRKAN’A SCADA BRİFİNGİ

Genel 20.09.2020 15:10:06 0
Başkan Gürkan’a scada brifingi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.09.2020 15:10

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Malatya genelinde su arıza ve kesinti takip sistemi scada hakkında MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’tan bilgi alan Başkan Gürkan, arıza ve kesintilerin dijital ortamda takip edildiği ve anında müdahale edildiği Scada merkezinin Malatya’nın stratejik önemine yakışır bir hizmet olduğunu kaydetti.

MASKİ Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen sunuma, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları ile daire başkanları katıldı.

“Anında kontrol sağlanıyor”

Toplantıda ilk olarak konuşan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, “MASKİ Scada birimi, içme suyu kaynaklarına ve su depolarına kurulan Scada sistemiyle anında kontrol sağlıyor. Ana kontrol merkezi ve cep telefonlarından izlenilip kontrol edilebilen sistem, geleceğin akıllı şehirlerinin oluşumunun bir parçası olarak görülüyor. İçme suyu kaynaklarımızın su seviyesini, debisini, su pompa motorlarının çalışmasını, pompalarla su deposu arasındaki su basıncını, depolarımızın su seviyesini, klorlama sistemini, su seviyesi düşük olan depoya başka bir kaynaktan su takviyesi yapılması gibi birçok özelliği ana kontrol merkezinde ve teknik elamanlarımız, cep telefonlarından anında görüntüleyerek, duruma anında müdahale edebiliyorlar. İçme suyu kaynaklarımızdan saniyede ne kadar debide kaç litre su sağladığımızı, ilimizde içme suyu şehir şebekesine saniyede ne kadar debide kaç litre içme suyu verdiğimizi görebiliyoruz. Scada otomasyon sistemini kullanarak, zamandan, personelden, enerjiden, yakıttan ve en önemlisi de su kaynaklarımızın boşa gitmesini engelleyerek tasarruf sağlıyoruz” dedi.

“Teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya genelinde hummalı bir çalışma yaptığını kaydederek, MASKİ’nin teknolojiyi en iyi şekilde kullandığını söyledi. Başkan Gürkan, “İçme suyunun bu denli takip ediliyor olması çok önemli. MASKİ bünyesinde kullanılan bu sistemde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ