Başkan Gürkan, Sıfır Atık Yönetimi panelinde konuştu

Başkan Gürkan, Sıfır Atık Yönetimi Panelinde Konuştu

Genel 21.10.2019 16:16:17 0
Başkan  Gürkan, Sıfır Atık Yönetimi  panelinde konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.10.2019 16:16

Expo-İstanbul Fuar Merkezi`nde düzenlenen Sıfır Atık Forumuna katılıp konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye olarak yaptıkları sıfır atık çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen Sıfır Atık Forumu’nda, çevre, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji ve Sıfır Atık proje konuları ele alındı.

Fuar kapsamında düzenlenen Sıfır Atık Forumunun “İllerde ve Büyük şehirlerde Sıfır Atık Yönetimi” başlıklı paneline konuşmacı olarak katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da Sıfır Atık uygulamaları, projesine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen güzel organizasyonda sıfır atık projesinde paydaş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu programın memleketimize, doğaya, yaşadığımız çevremize ve tabiatımıza faydalı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

‘Sıfır Atık’ı tarif ederken israfı önleme şeklinde var olan atıkların geri dönüşümün sağlanması olduğunu söyleyen Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye’de ilk defa bu geri dönüşüm ile ilgili enerji santraline dönüşmesi Malatya’da ilk ve tek modeldir. Sıfır atık ile ilgili önleyici tedbirleri almamızın çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Önleyici tedbirler almak, daha sonraki geri dönüşümdeki yapacağımız masraflardan çok daha ucuzdur. Yaptığımız işi niye, niçin ve neden yaptığımızı sorgulamamız gerekir” şeklinde konuştu. ‘Sıfır Atık’ın doğaya saygının ifadesi olduğunu söyleyen Gürkan, “Senin beğenmediğin bir şeyin başkasının hayali olacağı düşüncenin olgusudur. Sıfır atık, kendisi tokken komşusu aç yatan düşüncenin ve israfın haram olduğunun benimsenmesidir. Bunu nesillerimize aktarmamız ve bu bilinci oluşturmamız gerekir. İnsan bulunduğu her yerde buna dikkat etmelidir. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, 13 ilçemizde atık toplama istasyonları oluşturduk. O istasyonlarda ana merkeze toplanan atıkların taşınması noktasında çalışmalarımız var. Türkiye’de ilk tesis olan Malatya’mızdaki Çevre Entegre Tesisimiz, 12 megawatt elektrik üretmektedir. Yaklaşık 300 bin nüfusun ve 60 bin hanenin elektriğine eş değerdir. Bu atıkların değerlendirilmesi noktasında farklı aşamalarda geçiliyor. Bunlardan daha da önemlisi yaşadığımız doğaya, çevreye ve yaşadığımız insanlık değerlerine saygı göstermemiz çok daha önemlidir" diye konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı. Bu arada, Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarına katılan ziyaretçilere kayısı ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ