Başkan Geylani, TRT GAP Radyosuna konuştu

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Trt Gap Diyarbakır Radyosunun Canlı Yayınına Telefonla Bağlanarak, Belediyenin Çalişmalarini Anlattı.

Genel 25.07.2019 14:43:51 0
Başkan Geylani, TRT GAP Radyosuna konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.07.2019 14:43

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, TRT GAP Diyarbakır Radyosunun canlı yayınına telefonla bağlanarak, belediyenin çalışmalarını anlattı.

TRT Gap Diyarbakır Radyosunda sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu’nun yaptığı ’Yöremizden’ adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, belediye çalışmaları ve etkinlikler ile ilgili bilgi verdi. Programda 27 Temmuz’da başlayacak Tatvan Yaz Şenlikleriyle ilgili bilgi veren Başkan Geylani, etkinliklerin her kesimden insana hitap ettiğini belirterek, “Tatvan’ın bölgemizde farklı bir konumu var. Van Gölü’nün kıyı havzasına yayılmış bir şehir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki vatandaşların gerek serin havası, gerek doğal güzellikleri olsun yaz zamanlarını geçirdikleri bir yer. Yazın nüfusu bir buçuk katına çıkıyor neredeyse. Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar olsun, Tatvanlı hemşehrilerimiz olsun, buradaki günlerini dolu dolu geçirebilmeleri için etkinlikler yapıyoruz. 27 Temmuz ve 31 Ağustos tarihlerinde hafta sonları düzenleyeceğimiz programlarda gündüz saatlerinde çocuklar için etkinlikler ve yarışmalar, akşam saatlerinde ise tüm hemşehrilerimize hitap edecek şekilde olacak. Biz etkinliklerimize 15 Temmuz’da başladık. Ardından ‘Geleneksel Nemrut Yayla Şenliği’miz vardı. Nemrut şenliğimizi üzücü bir olay nedeni ile iptal ettik. Bitlis’te hain bir saldırıda bir binbaşımız şehit oldu. Buradan tekrar şehidimize rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Nemrut ile ilgili yol sorununun çözüldüğünü ifade eden Geylani, “Nemrut Tabiat Koruma Varlıkları sit alanı içerisinde olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte bir proje hazırlıyoruz. Nemrut’a 2 tane seyir terası yapacağız. Biri yukardan kuş bakışı olacak, diğeri ise Nemrut kalderasının içerisinde olacak şekilde vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir projeden bahsediyoruz. Bunun yanında sıcak hava balon turizmi ile ilgili bir çalışma başlattık. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Rüzgar ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsak, balon turizmi ile Nemrut kalderasını ve Van Gölü’nü bir arada seyretmek güzel olacaktır. Bunun yanında; sahil 4. etap çalışmalarımız da yakın bir zaman içerisinde başlayacak. İlçemizin hiç şüphesiz en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri de sahil bandımız. Burası ile ilgili 4. etap dediğimiz son etap sahil bandı planlaması için çalışmalarımız başlayacak. Bu son etabı da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu için ileriki günlerde ihale sürecimiz başlayacak. Son olarak da genelde pek kimsenin bilmediği orman içerisinde çok güzel bir dere yatağımız var. Orayla ilgili mesire alanı ve şifalı su alanı çalışmalarına başlıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ