Başkan Demir’den tekstilcilere önemli çağrı: ‘Gelin Ardahan’da işsizliği bitirelim’

Belediye Başkanı Faruk Demir Ağrı ve Iğdır’da bulunan tekstil atölyelerini gezdi. Ardahan’da kurulan ve 300 kişinin istidam edileceği tekstil atölyesini örnek gösteren Başkan Demir özellikle büyük kentlerdeki tekstilcileri Ardahan’a

Genel 7.02.2021 10:12:41 0
Başkan Demir’den tekstilcilere önemli çağrı: ‘Gelin Ardahan’da işsizliği bitirelim’
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.02.2021 10:12

Belediye Başkanı Faruk Demir Ağrı ve Iğdır’da bulunan tekstil atölyelerini gezdi. Ardahan’da kurulan ve 300 kişinin istidam edileceği tekstil atölyesini örnek gösteren Başkan Demir özellikle büyük kentlerdeki tekstilcileri Ardahan’a davet etti: ’’Gelin Ardahan’da işsizliği bitirelim’’ dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Serhat Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu toplantısı için gittiği Ağrı’da tekstil kenti gezdi. Ardından Iğdır’daki tekstil fabrikasına geçti. Başkan Demir buradaki işletmeleri gezerek bilgi aldı.

Başkan Demir, Ardahan’da, Yasin Selami Erdoğan tarafından bağışlanan ve yakında açılacak olan 300 kişinin istihdam edileceği tekstil atölyesini örnek göstererek büyük şehirlerdeki tekstilci iş adamlarına seslendi.

Başkan Demir: ‘Gelin Ardahan’da işsizliği bitirelim. Biz belediye olarak alt yapımızı yaptık. Görüşmelerimizi yaptık. İlk tekstil fabrikamızı hayırsever insanı Sayın Yasin Selami Erdoğan beyefendi annesinin ve babasının hayrına yaptı. Şu anda çeşitli görüşmelerimiz var. Ardahanlı bir işletmecimize vereceğiz. Kira almadan 250 -300 vatandaşımızı burada istihdam edeceğiz.

Şu anki çağrımız büyükşehirlerde Tekstilcilik yapan iş adamlarımızadır. Devletin Doğu Anadolu’ya büyük teşvikleri var. Devlet, burada yatırım yapan ve 250 kişi çalıştıran yatırımcıdan 10 yıl boyunca sgk primi almıyor. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz işletme ve iştirakler müdürlüğü ekiplerimiz sizler için hazırlandı. Sizlerin bize sadece yatırım talebinizi iletmeniz yeterli. Müdürlüğümüz sizin adınıza bütün işlemleri hallederek size fabrikanızı teslim ediyor. Hem teşviklerden yararlanın hem de orada yapamadığınız kârı burada yapın. Böylelikle Ardahan’daki hemşehrilerimiz de iş sahibi olsunlar istiyoruz.’ dedi.

Ardahan’ın sürekli göç verdiğinin de altını çizen Başkan Demir: ‘’ Gelin bunun önüne geçelim’’ dedi.

Başkan Demir, ‘’Ardahan 1992’de İl olduğunda nüfusu 160 binlerdeydi. Şimdi ise 97 bine kadar düştü. Kars ve Iğdır’a baktığımızda nüfusunun yıllara göre arttığını görüyoruz ancak içlerinde göç veren tek il Ardahan. Gelin bunu tersine çevirelim. Sadece biz istediğimiz için değil sizin de kârınız var. Bu mesajım; İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da tekstil ile uğraşan iş adamlarımızadır. Alt yapınızı bizler sağlayacağız sizler sadece tezgahınızı buraya taşıyacaksınız. Belediyemizde olduğu kadar aynı duyarlılık Ardahan Valiliğimiz ve İktidar Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay’da da vardır. Gelin hep birlikte Türkiye’de işsizliği bitirmiş tek il olalım’’ dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ