Başkan Demir: “Türkiye’nin en temiz ve düzenli ili Ardahan olacak”

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Fen İşleri Müdürlüğüne talimatıyla, ilde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına başlandı. Karagöl Mahallesi Lise Caddesinde gerçekleşen yıkım öncesi Zabıta.

Genel 11.06.2019 16:56:00 0
Başkan Demir: “Türkiye’nin en temiz ve düzenli ili Ardahan olacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2019 16:56

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Fen İşleri Müdürlüğüne talimatıyla, ilde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına başlandı.

Karagöl Mahallesi Lise Caddesinde gerçekleşen yıkım öncesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekti. Yıkım sırasında çıkan tozdan mahallenin etkilenmemesi için sulama tankından alan ıslatıldı. Daha sonra ise ortaya çıkan moloz ve atıklar da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip bölgeden çıkarılacak.

Yıkım çalışmasıyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Demir, açıklamasında; “Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan “Görüntü kirliliği yaratan bu binalar” zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, can güvenliği tehlikesini de taşıyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor.

Belediyemiz metruk halde bulunan ve vatandaşlar can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıların tespitini yaptıklarını belirten Başkan Demir, gelen talepler doğrultusunda zabıta nezaretinde yıkımlarını gerçekleştiriyor. Kullanılmayan ve tehlike arz eden metruk yapıları tespit eden Belediye ekiplerimiz, mülk sahipleri ile iletişime geçerek, yasal işlemlerinin yapılması ardından yıkarak alanı ve çevresinin temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ