Başkan Çınar muhtara 'imar barışı'nı anlattı

Genel 10.07.2018 18:10:09 0
Başkan Çınar muhtara
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.07.2018 18:10
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Türkiye’de 13 milyon binayı ilgilendiren İmar Barışı’na yönelik muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Muhtarlara, imar barışının amacı, kapsamı, yasanın getirdiği avantajlar, uygulama usulleri gibi konularda sunum eşliğinde bilgiler verildi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde Beylerderesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen “İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı”na Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca ve Yeşilyurt İlçesi mahalle muhtarları katıldı. 8 Haziran 2018 tarihi itibariyle İmar Barışı Başvurularının başladığı belirtilen toplantıda, e- devlet üzerinden yapılacak başvurularla ilgili İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden bilgi alınabileceğini kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan “İmar Barışı” yasası imarda devrim niteliği taşımaktadır. Bu yasayla birlikte yapılar kontrol altına alınacak, imar ve tapuyla ilgili sorunlar bertaraf edilecek. Devrim niteliğinde ki imar barışı düzenlemesiyle binalar kimlik kazanacak. Yapı kayıt belgesi için başvurular E-devlet üzerinden yapı kayıt sistemine yapı sahibince yapılacak. Başvuru sonucunda çıkan bedel ilgili hesaba yatırıldıktan sonra sistem tarafından oluşturulan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ bedeli yapının bulunduğu arsanın emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 oranı esas alınarak hesaplanacaktır” şeklinde konuştu. Çınar, “Geçmiş dönemlerde yapılmış sorunlu yapılar belediyemiz sınırları dahilinde de bulunmaktadır. Bugüne kadar sorunların çözülmesi adına ciddi çabalar sarf ettik. ‘İmar Barışı’ yasayla yaşanan sorunlar çözüme kavuşacak. Bugüne kadar yaşanan sıkıntıların ve yansımalarının son bulacağı bu süreç yapı sahiplerini büyük yüklerden kurtaracaktır. İmar şehrin şekillenmesi noktasında çok önemli bir yere sahiptir. Üst ölçekli planlar olmadan alt ölçekli planlar yapamayız. İmar barışının getirdikleriyle birlikte tüm sıkıntılarımızı zaman içerisinde gidermiş olacağız. Vatandaşlarımız kendi taşınmazlarına ait arsa metrekare fiyatlarına belediyemiz, https://ebelediye.yesilyurt.bel.tr/webportal/index.php web sayfasından erişebilirler. Ayrıca vatandaşlarımız süreç ile alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca erişime sunulan http://imarbarisi.csb.gov.tr web adresinden gerekli bilgilere ulaşabilirler. Yapı kayıt belgesini alan vatandaşlarımız bu belgenin bir örneğini belediyemize teslim ettiği takdirde 3194 sayılı kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezalarını iptal ettirebilecekler” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesiyle birlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğini, Türkiye adına çok önemli bir dönemecin yaşandığını kaydeden Başkan Çınar, “Yeni sistemle birlikte ülkemizin önü açılacaktır. Ülkemiz şahlanacak, geleceğe yönelik büyük adımlar atılacaktır. Ülke sil baştan gözden geçirilecek tüm hantallıklar ortadan kaldırılacaktır. Türkiye güçlü bir ülke bizde bu gücün bir parçasıyız. Ülkemiz için atılan adımların benzerlerini emanetçisi olduğumuz Yeşilyurt için bizlerde atacağız. Ülkemiz gelecek hedeflerine adım adım yaklaşırken ülkemizin yükselen ivmesiyle birlikte Yeşilyurt’ta hızla ve emin adımlarla gelişecektir” dedi.
31 Aralık 2017 tarihinden önce yapı ruhsatı olmayan veya yapı ruhsatı olduğu halde yapı ruhsatına aykırı olarak inşa edilmiş kırsal ve kentsel bölgelerdeki tüm yapıların sahipleri bu aftan yaralanabileceğinin belirtildiği toplantıda, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde sona ereceği ifade edildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ