Başkan Çınar, değişim ve dönüşüm yatırımlarını inceledi

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çırmıhtı ile Beylerderesi arasında inceleme yaparak, '14 km uzunluğundaki imar yolunu açıp, aydınlatmalar, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla bu bölgenin hak ettiği değeri görmesin

Genel 13.01.2021 12:48:11 0
Başkan Çınar, değişim ve dönüşüm yatırımlarını inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2021 12:48

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çırmıhtı ile Beylerderesi arasında inceleme yaparak, "14 km uzunluğundaki imar yolunu açıp, aydınlatmalar, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla bu bölgenin hak ettiği değeri görmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin geleceğe dönük vizyonel yatırımlarından olup, Kadim Çırmıhtı ile Beylerderesi arasındaki tabiat ve yöresel zenginliklerin ön plana çıkarılmasını hedefleyen ‘Beylerderesi Şehir Parkı’, ‘Yeşilyurt Kentsel Tasarım’ ve ‘Lezzet Vadisi’ projeleri kapsamında çevre düzenleme, yol açma ve genişletme hizmetleri aralıksız devam ediyor.

Yeşilyurt’un gizli kalmış tüm doğal ve tabiat zenginliklerini doğru ve planlı yatırımlarla gün yüzüne çıkartılmasına büyük bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mollakasım ile Yakınca mahallelerini birbirine bağlayacak olan 14 km uzunluğundaki imar yolunda devam eden yol açma ve genişletme yatırımlarını inceledi.

Kadim Çırmıhtı ile Beylerderesi arasındaki tabiat zenginliklerini turizme kazandırıp hak ettiği değeri görmesini sağlayacak yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Çınar, “ Yeşilyurt’umuzun sosyal, kültürel ve tarihi mirasının yanı sıra yöresel lezzetleri ve doğal zenginliklerini günümüzden geleceğe taşımak adına restorasyon ve dönüşüm yatırımlarımızı teker teker gerçeğe dönüştürmekteyiz. Doğal zenginlikleri ile her yönüyle çok farklı bir atmosfere sahip Kadim Çırmıhtı ile Beylerderesi arasındaki bölgemizin tüm güzelliklerini iç ve dış turizme kazandırmak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Geleceğe yönelik en önemli yatırımlarımız arasında yer alan ‘Beylerderesi Şehir Parkı’, ‘Yeşilyurt Kentsel Tasarım’ ve ‘Lezzet Vadisi’ gibi vizyonel projelerimiz içerisinde yer alan imar yolu açma, yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarımızla bölgemizin değerine çok güçlü değerler kazandıracağız. Bu kapsamda, Mollakasım ile Yakınca mahallemiz arasındaki güzergahta bulunan 14 km uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki imar yolunda, yol açma ve genişletme yatırımlarımıza devam etmekteyiz. İki mahallemizi birbirine bağlayacak olan bu yolumuzu tamamen açtıktan sonra yürüyüş yolları, bisiklet yolları, aydınlatmalar ve çevre düzenleme gibi dönüşüm yatırımlarımızı da gerçeğe dönüştürüp, Yeşilyurt’umuza alternatif bir yaşam alanı daha kazandırmış olacağız. Malatya’lı hemşerilerimizin yanı sıra kentimizi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlerimiz, bölgemizin sosyal ve doğal zenginliklerini yakından görme fırsatına ulaşabilecekler.7’den 70’e tüm vatandaşlarımız buraya gelerek sağlıklı, güvenli ve ferah bir ortamda yürüyüşünü yapabilecek, bisikletini sürebilecek ve en önemlisi de doğal güzelliklerimiz, ağaçlarımız ve yeşil alanlarımız içerisinde huzurlu ve keyif dolu anlar yaşayacak. Bu tür yatırımlarının temel amacı, bölgemizin değerini artırmak, kültürel ve tarihi miraslarımız ile doğal ve tabiat zenginliklerimizi doğru, sağlıklı ve vizyonel bir bakış açısıyla günümüzden geleceğe taşımaktır. Yatırımlarımız tamamlandığı zaman bu bölgemize doğaseverlerin, gezginlerin ve son dönemlerde popüler olan youtuberlerin yoğun ilgi göstereceklerine yürekten inanıyorum. Çünkü bölgemiz doğa harikası bir yerdir ve mutlaka görülmesi gerekmektedir. Bizimde tüm çabamız, doğa harikası bu bölgemizin hak ettiği değeri görmesidir. 2021 yılında da bütün yaşam noktalarımızın yapısal hüviyeti ve kimliğini daha özel ve değerli hale getirecek yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ