Tarih: 10.01.2018 10:33

Başkan Asya'dan MGC'ye ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Muş Gazeteciler Cemiyetini (MGC) ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilik mesleğinin önemine değinen Başkan Feyat Asya, gazetecilerin, toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli aktörler olduğunu ve haber alma özgürlüğünün teminatı olduklarını söyledi. “Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının, kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır" diyen Başkan Asya, "Şüphesiz, toplumun haber alma özgürlüğü ile basının güvenilirliği ve tarafsızlığı doğru orantılı olmak durumundadır. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler, çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği temsil etmektedir" dedi.
Başkan Asya, hayatın her alanında yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerin, sevincin ve acının ilk tanığı olan gazetecilerin işlerini yaparken maalesef birçok kez hayatlarını riske attıklarını belirterek, "Görevlerini basın etik kuralları çerçevesinde yapan basın mensupları, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin duygularına tercümanlık yaparken, ümidimiz kendilerinin de hak ettikleri sosyal ve ekonomik haklara tam anlamıyla kavuşmalarıdır. Belediye olarak yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasında emek veren basın mensuplarına minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Bu duygularla ilimizdeki bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.
MGC Başkanı Emrullah Özbey ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, 1961’den beri kutlandığını kaydetti. Emrullah Özbey, "1961-1971 yılları arasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı adıyla kutlandı. 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştirildi. Bugün gazeteciler için bayram değil, sorunların dile getirildiği bir gün oldu" diye konuştu.
Muş’ta görev yapan basın sektörü çalışanlarının Muş’un siyasi, ekonomik ve kültürel değerlerinin korunmasında ve geliştirilmesinde aktif rol alarak bu konularda büyük emekler serf ettiğini vurgulayan Özbey, "Muş’ta üniversiteleşme, sanayileşme, tarım, sağlık, eğitim ve benzeri birçok alanda değişim ve kalkınmalara da öncü olmuşlardır" dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —