Başkan Asya, TRT GAP Radyosuna konuştu

Genel 3.05.2018 13:14:44 0
Başkan Asya, TRT GAP Radyosuna konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2018 13:14
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, TRT Gap Diyarbakır Radyosuna katılarak, yapımına başlanan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu’nun yaptığı ‘Yöremizden’ adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Belediye Başkanı Feyat Asya, yeni projeler ve belediyenin genel faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TRT Gap Diyarbakır Radyosu yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Asya, Muş Belediyesi olarak alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da ihtiyaç duyulan önemli hizmetler hayata geçirdiklerini kaydetti.
Bu kapsamda Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projelerini de uygulamaya aldıklarını ifade eden Başkan Asya, “İlimizde Eski Astsubay Gazinosu olarak bilinen alana ve Yeşilyurt Mahallesi’ne birer tane kadın kültür merkezi yapıyoruz. Proje hazırlama çalışmaları tamamlandı. Astsubay Gazinosunun yerine yapılacak olan tesisin önümüzdeki günlerde temel atma töreni yapılacak. Burayı hayırsever bir işadamı hemşehrimizin katkıları ile yapıyoruz. Bu projelerimiz ile tamamen kadınlara yönelik faaliyetlerin yapılacağı bir ortam oluşturuyoruz. İçinde spor salonu, konferans salonu ve dersliklerin bulunduğu tesislerde kadınların beklentilerine cevap verecek şekilde dizayn yapılıyor” dedi.
Kadınların sosyalleşmesi adına bu projenin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, “Kadınların bir araya gelerek ortak aktivitelerde yer almalarını sağlıyoruz. Bununla beraber geçen yıl bilgi evlerimizde başlattığımız okuma yazma seferberliğini burada daha aktif bir şekilde gerçekleştirme fırsatı bulacağız. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde ülke genelinde yapılan bu etkinliği ilimizde de yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde kadınların meslek edinmelerini kolaylaştıran kursları bu tesislerde vermeyi planlıyoruz. Kısaca kadınların dinini, diyanetini ve dünyasını daha iyi kavrayabilmesi için imkan oluşturuyoruz. İnşallah bu tesislerimizi 26 Ağustos’a kadar tamamlayarak hizmete sunacağız” diye konuştu.
Başkan Asya, belediyenin genel çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ