Başkan Asya, İl Başkanı Yaktı'ya Göletli Parkı tanıttı

Genel 30.10.2018 16:00:11 0
Başkan Asya, İl Başkanı Yaktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.10.2018 16:00
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ve beraberindekilerle birlikte “Göletli Park” projesinin uygulandığı Fidanlık mevkiindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Muş’un çehresini değiştirecek yeşil alanlara kavuşmasını sağlamak için bugüne kadar birçok park ve mesire alanını vatandaşların hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşayan Muş Belediyesi, dev bir projeyi daha hayata geçirdi. Fidanlık mevkii içerisinde yer alan 56 bin metrekare alan üzerine yapılan ‘Göletli Park’ tamamlanma aşamasına geldi. Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile birlikte yeni park alanında incelemelerde bulundu. Başkan Asya, proje hakkında İl Başkanı Yaktı ve beraberindekileri bilgilendirdi.
Göletli Park’ın şehrin en büyük ikinci parkı konumunda olduğunu söyleyen Başkan Asya, bu sezon başlatılan çalışmalar neticesinde güzel bir eserin ortaya çıktığını kaydetti. Muş’un görsel kalitesini arttırmak, insanların sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturmak için çalıştıklarını belirten Başkan Asya, bu proje ile ihtiyaç duyulan bir cazibe merkezini hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Asya, “Fidanlık mevkiinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsanın tahsis işlemlerinin tamamlanması ile projemizi başlattık. 56 bin metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız parkımızı hem yaz hem kış mevsiminde kullanılabilecek şekilde tasarladık. Çocuklarımız için oyun alanları, yetişkinlerimiz için fitness ve spor alanları, ailelerimiz için güzel vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar kurduk. Proje içerisinde 5 bin metrekare alan üzerine biyolojik gölet kuruldu. Yazın çeşitli etkinliklerde kullanılacak gölet, kışın buz pateni olarak kullanılabilecek. Engellilerin de faydalanabileceği şekilde tasarlanan parkta, 47 bitki çeşidi kullanıldı. 200 metre uzunluğunda 278 metre genişliğinde bir alana kurulan Göletli Park’ta; çocuk oyun alanları, açık ve kapalı oturma alanları, amfi ve yapay göletler ile mükemmel bir doğal alan oluşturduk. Fiziki yapısı tamamlanan parkımızın son rötuşları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Muş’un yeşil alan kapasitesini her geçen gün arttırdıklarını belirten Başkan Asya, “Geçmiş yıllarda yeşil alan sorununun fazla olduğu ilimizde yaptığımız çalışmaların neticesinde kalıcı çözümler üretmeyi başardık. Mahallelerdeki boş alanları değerlendirerek sakinlerin hizmetine sunduk. Atıl durumdaki bölgelerde rekreasyon projeleri uyguladık. Lale Vadisi Parkı şu an vatandaşlarımızın akın ettiği yerlerden biri. Bu tür büyük projelerle de vatandaşlarımızın genelinin istifade edebileceği alanlar oluşturuyoruz. Halkımızın rahatı ve huzuru için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ