Başbakanın cazibe merkezleri açıklaması umutlandırdı

Genel 24.01.2017 13:33:23 0
Başbakanın cazibe merkezleri açıklaması umutlandırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.01.2017 13:33
Cazibe merkezleri programıyla bölgenin ve Elazığ’ın kalkınacağını belirten Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, bölgenin artık yatırımlarla gündeme geleceğini söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’nde, Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı’ndaki açıklamaları Elazığ’ı umutlandırdı. Program kapsamında 122 bin 400 kişinin istihdam edileceğinin çok sevindirici bir rakam olduğunu belirten Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Ülkemizde işsizliğin çok olduğu ve en çok ihtiyaç duyduğu istihdam alanlarının geliştirilmesi 23 il için çok önemli bir açıklamadır. Ön taleplerde 23 il için müracaat sayısı bin 200 ve toplam yatırım tutarı ise 19 milyar 600 milyon olarak açıklandı. Bu gerçekten büyük rakam. Müracaat sayıları sevindirici” dedi.
Cazibe merkezi illerde istihdamı sağlayacak işletme ve fabrikaların kurulmasının bölge açısından çok önemli ve sevindirici olduğunu vurgulayan Bahşi, “İşsizliği önleyecek bu çalışmalar bölgeyi kalkındıracaktır. Fabrika kurarken sağlanan yatırımlardan yararlanmak için yatırım tutarı askeri 2 milyon lira olması gerekiyor. En az 30 kişiye istihdam sağlaması gerekiyor. Bu hizmet sektöründe ise 200 kişiye istihdam sağlaması gibi şartlar var. Girişimciler yüzde 30 kendisi cebinden ödeyecek ve yüzde 70’ine devlet destek veriyor. Bütün yatırımcıların yatırım yapmaları için bölgeye gelmesini istiyoruz. İlimiz açısından iş adamlarımızın bölgeyi kalkındıracak hamleler, fabrika ve iş imkanlarıyla bu bölgenin hak ettiği konuma gelmesini bekliyoruz. Ülkemiz ve ilimiz açısından bu programın bugün açıklanmasından dolayı seviyoruz. Bölgemiz artık bu tür hizmetlerle ve yatırımlarla gündeme gelecek” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ