Başbakan Binali Yıldırım: 'Kayısıda kükürt sorununu çözeceğiz'

Genel 24.02.2018 17:39:52 0
Başbakan Binali Yıldırım:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2018 17:39
Malatya’da AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Kayısıdaki kükürtle ilgili yaşanan sorunları biliyoruz. Çözümü için Tarım Bakanlığımız gerekli tedbirleri alacak" dedi.
Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti İl Kongresine katılan Başbakan Binali Yıldırım, Malatya’ya 16 yılda 16 milyar yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Helali hoş olsun, Malatya her şeyin en güzeline layıktır. Yaptıklarımızı tek tek saymaya kalksak saatler alır. Malatya, eğitim seviyesi çok yüksek bir şehir, bugüne kadar Malatyamıza 5 bin derslik kazandırdık. Şimdi 37 tane daha yeni okul yapıyoruz. Kız çocuklarımızın daha fazla okula gitmesi başta olmak üzere ilk ve ortaokulda okullaşma oranı Malatya’da neredeyse yüzde 100’e yaklaştı. Biz insana yatırımın geleceğe yatırım olduğunu biliyoruz. Açtığımız hastanelerle Malatya’da sağlıkta çağ atladık. Türkiye’nin, hatta bölgenin en önemli karaciğer nakil merkezi Malatya’da, bütün dünyaya şifa dağıtıyor şimdi. Malatya’ya ve bölgeye hizmet verecek bir onkoloji hastanesi yani kanser tedavi hastanesi de yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca Battalgazi Hastanesini yatırım programına aldık proje ve ihale aşamasında, tam 30 tane sağlık tesisi var. Akçadağ Mermercilik Organize Sanayi Bölgesini biliyoruz, kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kükürtle ilgili yaşanan sorunları biliyoruz çözümü için Tarım Bakanlığımız gerekli tedbirleri alacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında Malatya kayısısı coğrafi tescili aldı, hayırlı uğurlu olsun. Dünyada Malatya kayısının merkezi oldu. 2017’de rekor üretimle 170 bin tona yükseldi son 6 yılın en büyük üretimi gerçekleştirildi. İnşallah bu yıl da daha bereketli olacak, lisanslı depoculuk Malatya’nın evladı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci hazırlıklarını yapıyor, yakında faaliyete geçecek. Ayrıca soğuk hava depoları kuruyoruz. Şimdi de sulamada büyük bir atak yapıyoruz inşa ettiğimiz 8 barajın yanı sıra 11 barajı daha yatırım programına alıp önümüzdeki yıllarda yapacağız" şeklinde konuştu.
Kuzey çevreyolunun önümüzdeki yıllarda tamamlanacağını söyleyen Yıldırım, "Malatya’da 7 tane yol projesi devam ediyor. Bu yolların bir çoğunu bu sene bitireceğiz hiç merak etmeyin. Hızlı tren çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor, hayırlı uğurlu olsun" dedi.
2019 seçimlerine de değinen Yıldırım, "Şimdi yeni bir atılımın başındayız. Ufkumuz geniş, vizyonumuz büyük. Malatya’nın da desteğiyle ‘durmak yok yola devam, işimiz hizmet, gücümüz millet’ diyoruz. Sizler bugüne kadar bizi hiç mahcup etmediniz, bundan sonra da etmeyeceğinize yürekten inanıyorum. Bütün teşkilatlar olarak durmayacağız ve daha çok çalışacağız. İnşallah 2019’da yeni bir destan yazacağız. Bu davaya başından beri gönül veren, emek veren, alın teri döken bütün kardeşlerimize, geçmiş dönem il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve halihazırda görev yapan bütün milletvekillerimize, bakanımıza, genel başkan yardımcımıza yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Malatya için ne yaptılarsa hepsine sizler adına teşekkür ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar. Bu vesile ile bu kongrede görev alacak başta il başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Malatya Kongresine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve AK Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ