'Barış Pınarı Harekatı'yla bölgenin asıl sahipleri evlerine dönecek'

Suriyeli muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK'nin Başkanı Abde 'Barış Pınarı Harekatı'yla terör belası bölgeden uzaklaştırılacak, siviller özgürleşecek ve en önemlisi de bölgenin asıl sahipleri evlerine dönecek.' dedi.

Genel 19.10.2019 15:19:23 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.10.2019 15:19

ANKARA (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde, "Barış Pınarı Harekatı'yla terör belası bölgeden uzaklaştırılacak, siviller özgürleşecek ve en önemlisi de bölgenin asıl sahipleri evlerine geri dönecek." dedi.

Suriyeli muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK'nin Başkanı Abde, AA muhabirine, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ve kurulması planlanan güvenli bölge hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abde, harekatın Suriye Milli Ordusu (SMO) ve Türk ordusunun güvenli bölge konusunda kararlılığını ortaya koyduğuna işaret etti.

"Barış Pınarı Harekatı olmasaydı güvenli bölge olmayacaktı." tespitinde bulunan Abde, harekatın terörle mücadele ve toprak bütünlüğünün korunması için başladığını vurguladı.

Abde, TSK ve SMO askerilerinin kısa sürede sahada büyük başarılar elde ettiklerine dikkati çekerek, "Barış Pınarı Harekatı'yla terör belası bölgeden uzaklaştırılacak, siviller özgürleşecek ve en önemlisi de bölgenin asıl sahipleri evlerine dönecek." ifadesini kullandı.

Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmaya değinen Abde, örgütün 120 saat içerisinde güvenli bölgeden çekilmesi ve harekata bu amaçla ara verilmesine ilişkin mutabakatı desteklediklerini vurguladı.

"İki halk arasındaki bağları daha da güçlendirecektir"

Abde, "SMDK bu halkın bir kurumu olarak, Milli Ordu, Geçici Hükümet ve yerel meclislerle bu bölgede üzerine düşenleri yerine getirecektir. Halkımızla ele ele verip rejim ve terörist milislerin yıktığını yeniden inşa edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Suriyelilerin Çanakkale Savaşı'na katıldığını anımsatan Abde, "Barış Pınarı Harekatı'nda Suriyeli askerlerin, kardeşleri Türklerle aynı safta yer alması, iki halk arasındaki bağları daha da güçlendirecektir." dedi.

Barış Pınarı Harekatı, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK tarafından 9 Ekim'de başlatılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ