Barakazi, rekora imza attı

Genel 2.07.2018 15:35:07 0
Barakazi, rekora imza attı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2018 15:35
4 yılda 94 bin metrekarelik alana sahip 9 yeni parkı kente kazandıran Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediyecilik tarihinde düzenlenen toplam yeşil alan miktarını aşarak rekora imza attı.
Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılından bu yana 42 bin metrekarelik alana sahip 8 yeni park yapıldığını belirterek, Selahaddin Eyyub-i Mahallesi’nde yapımı devam eden 52 bin metrekarelik ‘kent park’ ile 94 bin metrekarelik yeşil alanın kente kazandırılacağını söyledi. 4 yılda tüm zamanlardan daha fazla yeşil alan inşa ettiklerini kaydeden Barakazi, “Görev süremizce ilimize kazandırdığımız yeşil alan miktarı, şimdiye kadar yapılmış yeşil alan miktarını fazlasıyla geçiyor. Millet Bahçesi projemiz ile birlikte ilimize 9 yeni park kazandırmanın yanı sıra mevcut parklarımızın bakım ve onarımlarını yaptık. 18 parkta engellilere yönelik oyun grubu ve zemin iyileştirilmesi yaptık. Bunların yanı Bahçelievler’deki su depolarımızın bulunduğu alanı seyir terasına dönüştüreceğiz. DSİ parkını da devralarak mesire alanlarımızı genişleteceğiz” dedi.

“Peyzaj çalışmalarını önemsiyoruz”
Yeşil alanları istenilen düzeye getirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Barakazi, peyzaj çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Barakazi, “120 bine aşkın ağaç, çalı, fidan dikimi gerçekleştirdik. Mezarlık, yamaç ve okul bahçelerinin yeşillendirdik. Bingöl-Elazığ-Muş yolu güzergahındaki refüj ve yeşil alanların düzenledik. Çalı grubu ve soğanlı bitkiler ile refüjler ve yamaç kısımlarında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yaptık. Kentin muhtelif cadde ve sokaklarında ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Yeşil alanlarımızı korumak ve güzelleştirmek için kendi fidanlığımızı kurduk. Burada yetiştireceğimiz fidanlarla hem dışa bağımlılığı ortadan kaldıracağız hem de kendi yetiştirdiğimiz bitkilerle daha hızlı bir şekilde toprakla buluşturacağız” diye konuştu.

“Parklarımız dolup taşıyor”
Kent genelinde bulunan parkların aile ve çocuklarca sıkça kullanıldığını belirten Barakazi, parkların vatandaşların vazgeçilmesi haline geldiğini belirtti. Özellikle akşam saatlerinde parkları dolduran vatandaşların yeşil alanlarda aileleriyle zaman geçirdiği kaydeden Barakazi, şunları söyledi:
“Çocuklarımız parklarda güvenli bir şekilde zaman geçirerek dış tehditlerden korunmuş oluyor. Yeşil alana yönelik hayata geçirdiğimiz projelerimizi, Kentpark ile taçlandıracağız. 52 bin metrekarelik alan imkanıyla bölgenin ender parklarından olan parkımızda cami, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kaykay pisti, bahçe satrancı, kadın bakım evi, trambolin, bazalt yürüyüş yolları, bisiklet yolları, barbekülü piknik alanları, yeşil alanlar, müştemilatlar olacak. Yeşil alan düzenlemeleri ve ilimize yeni parklar kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.
Anahtar Kelimeler: Barakazi rekora imza attı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ