Baraj suları çekildi, cami ve okul ortaya çıktı

Kars’ta baraj kapaklarının kapatılmasıyla birlikte sular altında kalan köy camisi, köy okulu ve evlerin kalıntıları Kars Baraj Gölü’nün sularının çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Genel 17.07.2021 08:06:11 0
Baraj suları çekildi, cami ve okul ortaya çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.07.2021 08:06

Kars’ta baraj kapaklarının kapatılmasıyla birlikte sular altında kalan köy camisi, köy okulu ve evlerin kalıntıları Kars Baraj Gölü’nün sularının çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Suları çekilince ortaya çıkan Boğazköy Camisi, köy okulu ve yaşadıkları eski evlerinin kalıntılarını görmek için vatandaşlar bölge akın ederken, ortaya çıkan cami ve okul havadan görüntülendi.

Yapımı 2018 yılında tamamlanan ve su tutmaya başlayan Kars Barajı Gölü’nün suları altında kalan eski Boğazköy, baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte çekilen sularla beraber yeniden ortaya çıkarken, çocukluklarının geçtiği köyü görmek için vatandaşlar da Boğazköy’e geliyor.

“Burada doğdum burada büyüdüm”

Boğazköy’de doğup büyüdüğünü ifade eden Yaşar Omak, “Bu köyde doğdum, bu köyde büyüdüm. Bu camide namaz kıldım. Bu okulda okudum. Köyümüz bu şekilde sular altında kaldı. Bir ay öncesine kadar minarenin yarısına kadar sular altındaydı. Sulamak için barajı açmışlar. Bizde buraları görmek için geldik. Üzülüyorum çocukluğumun geçtiği, büyüklerimiz mezarları burada, akrabalarımız var, arkadaşlarımız var bu şekilde görünce üzülüyoruz” dedi.

“Bir öncesine kadar sular altındaydı”

Bir ay öncesine kadar caminin sular atında olduğunu belirten vatandaşlar, “Yaklaşık bir ay öncesine kadar cami minaresinin yarısına kadar ve arkamda gördüğünüz okul tamamen sular altındaydı. Şuan sular çekilmiş baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte cami ve okul, hatta eski Kars-Göle-Ardahan yolu da ortaya çıktı. Güzel bir duygu, geldik baktık gördük.

Kars’ta kapakları kapatılarak su tutmaya başlayan Kars Barajı, suların yükselmesiyle birlikte baraj gölünde kalan köy evleri, köy camisi ve okul, baraj kapaklarının açılmasıyla yeniden gün yüzüne çıktı. Yaşadıkları eski köyü görmek için vatandaşlar Boğazköy’e geliyor. Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı eski köyden geriye cami, okul ve evlerin kalıntıları kaldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ