Baraj manzarası eşliğinde yamaç paraşütü keyfi

Güvenlik Güçlerinin Başarılı Operasyonlarıyla Terörden Temizlenen Tunceli’de Kursiyerler Manzara Eşliğinde Yamaç Paraşütü Eğitimi Alıyor.

Genel 7.11.2019 16:57:24 0
Baraj manzarası eşliğinde yamaç paraşütü keyfi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.11.2019 16:57

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenerek huzur ve güven kenti olan Tunceli’de usta öğreticiler kursiyerlere enfes manzara eşliğinde yamaç paraşütü eğitimi veriyor.

Yıllardır terörle anılan Tunceli, Vali Tuncay Sonel’in girişimleri ve güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla adeta huzur, turizm, spor ve tatil şehrine dönüştü. Kent, yaşanan değişimle beraber birçok spora ve organizasyona ev sahipliği yapmaya başladı. Geçen sene Türkiye’de ilk defa Tunceli’de yapılan Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası’nın ardından kent, paraşütçülerin uğrak mekanı haline gelirken kurslarda verilmeye başlandı. Bu kapsamda Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, yamaç paraşütü kursu aldı. Kursiyerler bugün Elazığ’a komşu Tunceli’nin Pertek ilçesinde Keban baraj Gölü kenarında manzara eşliğinde deneme uçuşları gerçekleştirdi. Kısa mesafeli yapılan uçuşlar renkli görüntüler oluşturdu.

20 yıldır uçuş yaptığını belirten Eğitmen Pilot Levent Günher, “Son yıllarda kendimi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yerleri keşfetmeye adadım. Şırnak, Ardahan ve sonrasında Tunceli’ye geldim. Fakat Tunceli şuan geldiğim yerler içerisinde potansiyeli en yüksek ve uygunluk açısında en güzel yer. Daha çok yerini keşfedemedik. Eğitim faaliyetlerinde 10 arkadaşlarımızla beraber başladık. Şuan uçuşlarımız tamamlayarak kursu bitirmek üzereyiz. Arkadaşlarımız uçuşlara bundan sonra devam edeceklerdir. Yerel kuruluşların desteğini alırlarsa profesyonelce yapacaklarına inanıyorum. Gayet başarılı geçti. Bölgenin uçuş anlamı dışındaki güzelliklerini de tatma fırsatımız olduk. Pertek’te baraj kıyısında manzara harika. Tunceli merkezde dehşet ötesi bir manzara var” dedi.

Yamaç paraşütleri eğitimli aldıklarını aktaran Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nazım Arslan ise, ”İlk eğitimleri stadyumda aldık ve şimdi de Pertek ilçemize geldik. Baraj gölü kenarında çok güzel bir eğitim tepesi bulduk. Bu tepede eğitim uçuşlarını dünden beri yapıyoruz. Bugün bu uçuşları yaptıktan sonra daha yüksek tepelere çıkacağız. Pertek’in bu anlamda ciddi bir avantajı var. Çeşitli yükseklikte uçuş tepeleri bulabiliyoruz. Geçtiğimiz yıl valimizin katkılarıyla Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Bu ülkemizde ilk defa yapılan bir şampiyonaydı. Orada da zaten ülkenin sayılı pilotları ilimize geldiler ve uçtular. Valimizin katkı ve destekleri ile yamaç paraşütünün ilimize marka değer haline geleceğini inanıyoruz. Raftingi uzun uğraşlar sonucu getirdik ve şimdi sırada yamaç paraşütü var. Şehrimiz yakın zamanda yamaç paraşütü ile anılır olacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ