Bakanlar Soylu ve Selçuk 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' projesi kapsamında yaya geçidini kırmızıya boyadı

Soylu, 2018'de yaya öncelikli trafikle ilgili adımların atılmaya başlandığını, TBMM'de buna ilişkin kanun çıkarıldığını, trafiğin yaya öncelikli olacağına ilişkin karar alındığını hatırlatarak 'uralları uygularsak hedefimiz s?

Genel 30.03.2021 16:55:52 0
Bakanlar Soylu ve Selçuk
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2021 16:55

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" programına katıldı.

Bakanlar Soylu ve Selçuk, Çankaya Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu'nda öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Soylu ve Selçuk, trafik polisleri tarafından 3'üncü sınıf öğrencilerine verilen "Trafik Eğitimi" dersine katıldı.

Dersin ardından Soylu ve Selçuk, okulun bahçesine kurulan "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ile araç parkurunu ziyaret ederek, öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İçişleri Bakanlığının "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" programının trafik kurallarının içselleştirilmesi ve kurallara uyulması açısında önemli olduğunu söyledi. Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığının programa her türlü desteği verdiğini belirterek, projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Selçuk, "Bugün çocuklarla beraber olduğumuz ve onlarla birlikte etkinlik yaptığımız için anne, babalara, öğretmenlere mesajlarımız olduğu için çok mutluyuz. Geleceği çok daha umutla mutlulukla bekliyoruz, trafik kuralları konusunda her geçen gün çok daha güzel noktalara geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yayalar artık trafikte öncelikli bir konuma geldi"

Bakan Soylu da "Bir elin nesi var iki elin sesi var" atasözünü hatırlatarak, "Birlikte adım atabilirsek, odaklanabilirsek aynı hedeflere doğru gidebilirsek mesafe alabildiğimiz görülmektedir." diye konuştu.

Soylu, 2018'de yaya öncelikli trafikle ilgili adımların atılmaya başlandığını hatırlatarak, TBMM'de buna ilişkin kanun çıkarıldığını, trafiğin yaya öncelikli olacağına ilişkin karar alındığını söyledi. Soylu, "Türkiye'de yayalar da artık trafikte öncelikli bir konuma geldi." dedi.

Bu kapsamda çalışmalara devam edildiğini ifade eden Soylu, "2018'de bu kanun çıktı. 2020'nin sonuna kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaya ölümlerinde 516 az can kaybı oldu. Bunu çok daha büyük rakamlara çıkarmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yaya öncelikli trafiğin uygulanmasıyla ölümlerin, yaralanmaların ve sakatlanmaların azaldığını dile getiren Soylu, araba sürmenin şehvetine kapılmamak gerektiğini kaydetti. Soylu, "Yayalara da tavsiyemiz var. Onların da yola atlamamaları lazım." dedi.

Yayaların da uyması gereken kurallar bulunduğunu, çizgilerinin olmadığı yerde yola ani çıkılmasının trafik kazasına yol açtığını vurgulayan Soylu, levhaların olduğu yerlerde, okul, hastane, yaya geçitlerinde, kavşaklarda üstünlüğün yayalarda bulunduğunu kaydetti.

Soylu, "Kurallar çok basit. Eğer kuralları uygularsak hedefimiz sıfır can kaybıdır." ifadesini kullandı.

Programa katılan paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı'yı çocuklara tanıtan Bakan Soylu, "Sümeyye'ye hepiniz adına teşekkür ediyorum. O, yaya öncelikli trafikte bizim trafik yüzümüz." dedi.

Boyacı ise "Öncelik, güvenli trafik" sloganıyla hazırlanan projenin trafik medya yüzü olduğu için gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Program kapsamında, çok güzel eğitimlerin verildiğini belirten Boyacı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Soylu ve Selçuk öğrencilerle okul önündeki yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Programa, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ