Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: İstihdam edilen engelli işçi ve memur sayısı 172 bin 930 oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 2020 yılı itibarıyla istihdam edilen engelli işçilerin sayısının 117 bin 734, memurların sayısının ise 55 bin 196 olduğunu kaydetti.

Genel 12.05.2020 16:52:06 0
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: İstihdam edilen engelli işçi ve memur sayısı 172 bin 930 oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2020 16:52

ANKARA (AA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, istihdam edilen engelli işçi sayısının 117 bin 734, memur sayısının ise 55 bin 196 olduğunu, evde bakım yardımından yararlanan engelli sayısının 526 bin 754'e ulaştığını, özel eğitim sınıflarında 49 bin 304, özel eğitim okullarında da 53 bin 814 engelli öğrenciye eğitim verildiğini bildirdi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, engelli vatandaşlara sağlanan desteklere ilişkin bilgi veren Bakan Selçuk, evde ve kuruluşta bakım hizmetlerinden erişebilirlik çalışmalarına, istihdamdan eğitime uzanan güncel destekleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020'nin "Erişebilirlik Yılı" olarak ilan edildiğini anımsatan Selçuk, engelli birey odaklı hizmetleri geliştirip yaygınlaştırarak, engellilere yönelik her türlü desteği ve ihtiyaca uygun bakım hizmetlerini sunduklarını aktardı.

Engellilerin eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmayı ana hedefleri olarak belirlediklerini vurgulayan Selçuk, 209 üniversitede Engelli Öğrenci Koordinasyon Merkezleri ile hizmet verdiklerini kaydetti.

526 bin 754 engelli vatandaşa evde bakım yardımı

Bakan Selçuk, paylaşımında, engelliler için sağlanan desteklere ilişkin tablolara da yer verdi.

Buna göre, engelli bakım merkezlerinin sayısı 2002'ye kıyasla 18 kat artışla, 2020 yılı itibarıyla 378'e ulaştı. 2002'de 1843 olan kuruluş bakımından faydalanan engelli vatandaşların sayısı da 2020'de 15 kat artışla 27 bin 750 oldu.

2007'de 30 bin 638 engelli evde bakım yardımlarından yararlanırken, bu sayı 2020 yılı itibarıyla 17 kat artışla 526 bin 754'e yükseldi. Bakanlık, evde bakım yardımları kapsamında engelli vatandaşlar için aylık 1402 lira ödeme yapıyor.

Erişebilirlik çalışmaları kapsamında 2013'ten bugüne 39 bin 398 denetim yapan Bakanlık, 966 kuruluşa gereken standartları sağladığı için erişebilirlik belgesi düzenledi.

Kamuda 55 bin 196 engelli memur istihdam edildi

Ayrıca istihdam edilen engelli işçilerin sayısı 2020 yılında 117 bin 734, memurların sayısı ise 55 bin 196 oldu.

Bakanlık, engelli ve engelli yakınlarına sağlanan ücretsiz seyahat desteği kapsamında 854,6 milyon lira ödeme yaptı.

Ayrıca devlet okullarında kaynaştırma eğitimi gören engelli öğrencilerin sayısında 2002'ye kıyasla 10 kat artış sağlandı. Bu çerçevede 2020 yılı itibarıyla 295 bin 697 öğrenci kaynaştırma eğitimi alıyor.

Devlet okullarında özel eğitim sınıflarında 49 bin 304, özel eğitim okullarında 53 bin 814 engelli öğrenciye eğitim verilirken, ücretsiz taşıma hizmetinden faydalanan engelli öğrencilerin sayısı da 2020 itibarıyla 106 bin 379 oldu.

Muhabir: Burcu Çalık Göçümlü

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ