Bakan Tüfenkci, Suriyeli mültecilerle iftar yaptı

Genel 8.06.2018 02:50:05 0
Bakan Tüfenkci, Suriyeli mültecilerle iftar yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2018 02:50
Türk Kızılayı tarafından Malatya’da konteyner kentte düzenlenen ‘Ramazan’da bu hilalin altında buluşalım’ iftar programına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de katıldı.
Türk Kızılayı, Malatya Valiliği, Göç İdaresi ve Türkcell’in organizesi ile Malatya’da Suriyeli mültecilerin barındığı Beydağı Konteyner Kentte iftar programı düzenlendi. Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile kurum yetkilileri katıldı.
Programın açılışında konuşan Kızılay Genel Başkanı Kınık, Kızılay olarak Türkiye’de yaşayan mültecilere destek verdiklerini belirterek, “Bu insanlar buraya boş yere sığınmadılar, keyiflerinden gelmediler. Bugün eğer kapılarımızı açmasaydık 500 bin değil bir milyon insan hayatını kaybedecekti. Biz ülke olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise “Biz Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı sonuna kadar açmaktan memnuniyet duyduk. Ama en önemli arzumuz ve isteğimiz Suriye’de yaşanan zulümlerin akan gözyaşlarının biran önce dinmesi” dedi.
Daha sonra söz alan Bakan Bülent Tüfenkci ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece komşu ülkelere değil dünyadaki bütün mazlum insanlara yardım noktasındaki tutumunun bilindiğini söyledi. Güçlü bir Türkiye’yi oluşturma adına çalıştıklarını belirten Tüfenkci, “Suriye’de terörden arındırılmış bölgeleri arttırdıkça İnşallah sizlerde oralara tekrardan dönme imkanı bulacaksınız. Suriye’deki terör bittiğinde, özgürleştiğinde yeniden memleketlerinize döneceksiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Suriyeli öğrenciler yaptıkları tabloları Bakan Tüfenkci ve diğer konuklara hediye etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ