Bakan Tüfenkci Levent Vadisini gezdi

Genel 19.05.2017 18:54:36 0
Bakan Tüfenkci Levent Vadisini gezdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2017 18:54
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 18-21 Mayıs tarihleri arasında yapılan ‘Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları Festivali’ne katıldı.
Akçadağ ilçesine bağlı Levent Vadisinde gerçekleştirilen festivale katılan Bakan Tüfenkci, burada seyir terasından vadiyi izledi. Sporcular ve festivale katılan vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Tüfenkci, Malatya ve Levent Vadisinin tanıtımına büyük katkı sunan festivali önemsediklerini söyledi. Özellikle Levent Vadisi Doğa Sporları Festivali kapsamında Dünya Slackline rekor denemesinin de başarıyla sonuçlandığını belirten Tüfenkci, bunun yanı sıra diğer sporlarda da emek harcayan sporcuları tebrik ettiklerini söyledi. Levent Vadisinin dünya çapında bir doğa sporlarının yapıldığı bir vadi olmasının önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Tüm aktivitelerin burada yapılması hem Akçadağımız hem de Malatyamız için oldukça önemlidir. Ülkemizde buna benzer vadilerimiz var ama Levent Vadisi 28 kilometre uzunluğunda, içerisinde barındırdığı mağaraları ile yürüyüş yolları ile diğer aktiviteler ile benzer vadilerin içerisinde sıyrılan bir konumu var. Esasında tarihine de baktığımız da jeolojik yapısı itibari ile farklı kaya türlerinin olması bu vadinin ayrıca önemini arttırmaktadır” dedi.
Levent Vadisinin kente yakın olması ayrıca karayolu ve havaalanına da yakın mesafede bulunmasının artı özellik olduğunu belirten Tüfenkci, “Türkiye’de bu vadinin kısa sürede hak ettiği yere geleceğini inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Festivale bir çok yabancı ülkeden sporcuların da katıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, “Umut ediyoruz ki ilerleyen yıllarda daha çok yabancı sporcunun katılacağı festivaller düzenleriz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ