Bakan Pakdemirli, önlük giyip orcik yaptı

Genel 14.10.2018 15:55:08 0
Bakan Pakdemirli, önlük giyip orcik yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.10.2018 15:55
Elazığ’da düzenlenen 3. Geleneksel Üzüm Festivaline katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli, önlük giyerek, orcik (cevizli sucuk) yaptı.
Elazığ’ın Hoşköy Köyünde düzenlenen 3. Geleneksel Üzüm Festivaline Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli katıldı. Bakan Pakdermirli, festivalde önlük giyerek kazanın başına geçti. İpe dizilmiş cevizleri kazanda bulunan bulamaca bandıran Pakdemirli, orcik yaptı. Festival kapsamında Hoşköy köyü ve çevre köylerde yetiştirilen üzümler sergilendi. Üzümlerini festival alanına getiren 60 üzüm yetiştiricisi birincilik için yarıştı. Üzümler jüri üyeleri tarafından görüntü, tat ve aroma bakımından değerlendirildi. Değerlendirmelerin ardından siyah, beyaz ve büyük salkım dalında birinci seçilenlere çapa makinası hediye edildi.
2 bakanlığın birleştiği aktaran Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli, “Toprak ve su birleşti. Toprak ve suyu ayrı yönetmek zordu. Azalan sayıda bakanlık ve donanımlı kabine ile artan koordinasyon sayesinde millete hizmet etme artacak. İkinci defa Elazığ’a gelmem için 81 il turunu tamamlamam lazım. O yüzden daha çok yerinde yönetim ile havza bazında yönetime önümüzdeki aylarda geçeceğiz. Bir yönetici atacağız. Bu havzalar bir çok ili kapsayabilir. Bu yöneticiler hem yetkili olacak hem de sorumlu olacak. Bizde bu arkadaşlardan hesap soruyor olacağız. 16 yılda Elazığ’a 1.6 milyar hibe verdik. 64 bin dekar alanı sulamaya açtık. Çiftçimiz bundan 40 milyon lira ekstra gelir elde etmiş. Şehir içerisinde kalmış ormana ait bir araziyi fuar alanı yapmak için bizden talep etti. Bu konuyla ilgili talimatı verdim. Fuar alanı hayırlı olsun. Tarıma dayalı Besi organize sanayi sitemizde hayırlı olsun. onunda yer seçimi tamamdır. Oda Elazığ’a hediyemiz olsun. Yine sera bölgemizle ilgili gerekli adımları attık. Takibini yapıyoruz. Besi Organizede 100den daha fazla işletme olacak. İçinde yem fabrikası, biyogaz, organik gübre tesisleri olacak” dedi.
Elazığ’ın ekonomik anlamada gelişen bir il olduğunu dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım ise , “Kamusal altyapısını neredeyse tamamlamış. Yatırım ortamını hazır hale getirdi. OSB’lerin geliştiren ve büyüten bir şehir. Vizyonunu ve ufkunu da dünyaya açılmak olarak belirlemiş. Dünyada önemli bir üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Projesi ve dersine iyi çalışan bir şehir haline geldi. Tüm sektörlerle birlikte çalışıyor. Analiz ettiğimi ve değerlendirdiğimiz yeni nesil alanlarla da pozisyon alacağız” diye konuştu.
Üzümün merkezinde olduklarını aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, “Elazığ tarım ve kültür alanında ileri düzeyde olduğu gibi sanatta, edebiyatta, madencilikte ve üretimde de ileri düzeyde olan bir ilimiz. Bu ürünlerimizin sadece ürün olarak ortaya çıkması bir anlam ifade ederken esasında ileri ürün haline getirilmesi çok daha büyük anlam ifade eder. Üzümcülükte budur. Üzümün ileri ürün haline gelmesi hem çiftçimizin hem de bu işle uğraşanların daha fazla kazanmasına vesile olacaktır” diye konuştu.
Festivale Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival birincilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ