Bakan Eroğlu: 'Baba oğluna böyle imkan vermez'

Genel 5.08.2017 19:13:08 0
Bakan Eroğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.08.2017 19:13
Erzincan’a toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzincanlılara birçok müjde verdi. Erzincan’ı şifalı bal üretim merkezi yapmak istediklerini belirten Eroğlu, "Paran yoksa gel kardeşim para, arazin yoksa ormandan size bal ormanı için yer vereceğiz. Kovanı yoksa kovan vereceğiz. Arın yoksa arı vereceğiz. Hatta parası yok diyenlere yüzde 20’si hibe geri kalanı faizsiz destek vereceğiz. Baba, oğluna böyle imkan vermez" dedi.
Erzincan havaalanında Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile kamu kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Erzincan Valiliğini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik makamına geçerek açıklamalarda bulundu.
Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada, kentte 12 tesisin temelini atacağını belirterek, bu tesislerin toplam maliyetinin yaklaşık 88 milyon lira olduğunu ifade etti.
Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki Dumanlı Tabiat Parkı konusunda çalışmaların yapıldığı belirten Bakan Eroğlu, konuşmasında, “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın çok önem verdiği bir husustur. Dumanlı Tabiat Parkı’nın ilanı bugüne yetiştirildi. Şimdi burada bunu imzalamanın mutluluğunu yaşıyorum. Erzincan’ı şifalı bal üretim merkezi yapmak istiyoruz. O bakımdan buradaki vatandaşlara teklif ediyoruz. Paran yoksa gel kardeşim para, arazin yoksa ormandan size bal ormanı için yer vereceğiz. Kovanı yoksa kovan vereceğiz. Arın yoksa arı vereceğiz. Hatta parası yok diyenlere yüzde 20’si hibe geri kalanı faizsiz destek vereceğiz. Baba, oğluna böyle imkan vermez" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından Eroğlu’nun imzaladığı metin ile Dumanlı Tabiat Parkı, Türkiye’nin 219. tabiat parkı olarak kayıtlara geçti.
Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra 3. Ordu Komutanlığını ve Erzincan Belediyesini ziyaret edip yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Bakan Eroğlu daha sonra Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda tesis açılışları ve temel atma törenine katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplu temel atma merasiminde ise DSİ tarafından inşa edilecek Merkez Davarlı Barajı, Kemah Karadağ Barajı, Kemah Doğanbeyli Barajı, Refahiye Yurtbaşı Göleti, Tercan Çatakdere Göleti, Kemah Tuzlaköy Barajı ve baraj sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini attı. Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini attı.
Erzincan’da 5 aileye gelir getirici tür ve 10 aileye Orköy sertifikası veren Prof. Dr. Eroğlu zerdali, ceviz, dut, atkestanesi, sarıçam türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ