Bakan Eroğlu 1 milyar 917 milyon TL'lik 8 tesisin temelini atacak

Genel 26.04.2018 11:24:12 0
Bakan Eroğlu 1 milyar 917 milyon TL
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2018 11:24
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 milyar 917 milyon TL’lik 8 adet tesisin temel atma merasimi için Muş’a geldi.
Havayolu ile Muş’a gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet ilk olarak Muş Valiliğini ziyaret etti. Muş Valisi Aziz Yıldırım’ın makamında ağırladığı Bakan Eroğlu ve beraberindekiler bir süre burada sohbet etti. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, 1 milyar 917 milyon TL’lik 8 tesis hakkında açıklamalarda bulundu.

"1 milyar 917 milyon liralık tesislerin temelini atacağız"
Bugün Muş için geldiklerini hatırlatan Eroğlu, "Bakanlığımızın bütün kapılarını kapattık. Bütün kurumlarımız burada. Doğa, DSİ, orman ve bölge müdürleri burada. Hayırlı hizmetlere mührümüzü vuracağız. Muş tarihinde dönüm noktası olarak adlandırılacak. 1 milyar 917 milyon liralık tesislerin temelini atacağız. 8 tesis. Bunlardan biri Alpaslan 2 barajı ve hidroelektrik santral. Bunun 3 faydası var. Birisi elektrik üretecek. Daha önemlisi burada tuttuğumuz suyu Muş Ovasını sulayacağız. İçme suyu temin edeceğiz, taşkınlardan koruyacağız. Yılda 4 milyon liralık imkanı çiftçilerimize sağlayacağız. Bu çok önemli bir adım. Bunun yanında DSİ’nin sulama projeleri ve Muş ilindeki bütün grup köylerin dere ıslahı var. 2. Grup köylerin çalışmaları olacak. Dere ıslahı projelerinin temellerini atıyoruz. DSİ’nin 6 tesisinin, Orman Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları var" dedi.

"Malazgirt’i milli park olarak ilan ettik"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan’ın talimatı üzerine Malazgirt’i milli park ilan ettiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, "Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünü kutlarken Cumhurbaşkanımızla ben de oradaydım. O zaman Malazgirt’i ’muhteşem merkez haline getireceksin’ dedi. Biz de orayı milli park olarak ilan ettik. Projeleri tamamlandı. Cumhurbaşkanımız projeyi gördü. Çok güzel olacak. Bu gün bunun temelini atacağız. Muş bütün dünyada tanınacak. Malazgirt’te gelen ziyaretçilerin sayısı da artacak. Muş’a hükümet olarak 9 milyar lira yatırım yaptık. Ulaştırma bakanlığı ilk sırada biz ikinci sıradayız. Biz Muş’a en büyük yatırım yapan bakanlıklardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muş’un fahri hemşerisi olarak bundan gurur duyuyorum. Bol orman kurduk. Orman köylerine 1083 aileye ferdi proje hibe destekleri sağladık. 158 kilometre uzunluğunda isale hattıyla yılda 32 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz ve 2071 yılına kadar Muş’un içme suyu sıkıntısı olmayacak. Fahri hemşeri olarak geçen geldiğimde 40 müjde vermiştim. Bunlardan 31 tanesi bitti, 9 tanesinin de 8’inin temelini atıyoruz, diğeri de yüzde 88 oranında tamamlandı. Bütün sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Muş’la ilgili büyük hedeflerimiz var" ifadelerini kullandı.

"Muş Ovası Hollanda ovalarını geçecek"
Muş Ovası’nın Hollanda ovalarını geçeceğini ifade eden Eroğlu, "Muş Ovası Hollanda ovalarını geçecek. Sulamadan sonra Muşlular paralarını nereye koyacaklarını bilemeyecekler. Bu sözü veriyoruz. Muhteşem bir yer burası. Karasuyu ıslah edebilmek için çok çaba gösterdik. İnşallah diğer dereleri de ıslah ediyoruz. Kent içindeki dereler çöplüktü, şimdi oralar çok güzel oldu. Muş’un bahtı açık. İnşallah daha güzel olacak. Bu güzel kente inşallah güzel şeyler yapacağız. Projemizi çok hızlı tamamlayacağız" şeklinde sözlerini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ