Bakan Dönmez: Konya'daki tesiste 2 yıl içerisinde 1000 megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Konya'nın Karapınar ilçesinde yapımı devam eden, 'dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali olması' planlanan tesiste 2 yıl içerisinde 1000 megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini

Genel 2.04.2021 14:46:00 0
Bakan Dönmez: Konya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2021 14:46

KONYA (AA) - Dönmez, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Konya Enerji Koordinasyon Toplantısı'nda, kentteki enerji sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Dönmez, Konya'da bugüne kadar yapılan yatırımları, faaliyetleri ve yapılacak projeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Konya'nın enerji ve tabii kaynaklar alanında kamu ile özel sektörde, 2002'de 11 milyon liralık yatırım aldığını hatırlatan Dönmez, "2020'de 1 milyar 42 milyon liralık yatırım yapmışız. Toplam 18 yılda yapılan yatırım miktarı da 6 milyar lira civarında. İnşallah bu yıl içerisinde yatırım hedefimiz 612 milyon lira. Bu, elektrik ve doğalgaz yatırım hedefimiz." ifadesini kullandı.

Konya'nın hem sanayi hem tarım hem de bir turizm kenti olduğuna dikkati çeken Dönmez, şöyle konuştu:

"Konya aynı zamanda bir enerji kenti. Konya'mız, başta güneşi olmak üzere, yenilenebilir enerji potansiyelinin en yüksek olduğu kentlerimizden bir tanesi. Bu hassasiyetlerinden dolayı yerel yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Şu anda Konya sınırları içerisinde dünyadaki en büyük güneş enerjisi santralinin inşaatı devam ediyor. Konya Karapınar'da tam 1000 megavat kurulu gücündeki tesisin yapımı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle güneş paneli üretim fabrikasını hizmete almıştık. O günden itibaren santral sahasında güneş panelleri monte etmeye ve elektrik üretmeye başladık. İnşallah 2 yıl içerisinde bu 1000 megavatlık kurulu gücü de tamamlamış olacağız. Ayrıca 4 tane biyokütle santralimiz var ki daha çok hayvansal atıkların bertarafı ve değerlendirilmesi kapsamında. 90 megavatlık bir tesisten bahsedebiliriz. 2 hidroelektrik santralimiz, 2 rüzgar, 1 termik olmak üzere toplamda 1580 megavatlık bir kurulu gücümüz de söz konusu."

Dönmez, Konya'da 2004-2005 yıllarından beri doğalgaz kullanıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Konya nüfusunun yüzde 85'ine denk gelen bir doğalgaz erişimi söz konusu. Konya nüfusunun yüzde 68'i de bu çağdaş, kaliteli, çevreci yakıtı kullanır hale geldi. 15 ilçe doğalgazı kullanıyor, geriye kalan 16 ilçemize doğalgazı, ne zaman ve nasıl götürebiliriz bunun müzakeresini gerçekleştirdik. Öncelikle nüfusu daha yüksek olan ilçelerimiz başlamak suretiyle kalan ilçelerimize de bir planlamayla doğalgazı ulaştırmış olacağız."



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Vanspor FK: 1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ