Bakan Arslan ve Bakan Fakıbaba, Kars TDİ Besi OSB'nin temelini attı

Genel 4.06.2018 14:30:05 0
Bakan Arslan ve Bakan Fakıbaba, Kars TDİ Besi OSB
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2018 14:30
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni’ne katıldı.
Ardahan Yolu üzerinde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Tarım ve hayvancılık şehri Kars’ta hemşehrilerimizin bu alanda da daha modern bir şekilde, daha verimli bir şekilde gelir elde etmesi bizim için önemli, nitekim daha önce dedik ki, tarım ve hayvancılık şehri hayvancılığın başkenti Kars’ta kesimhane olmadan olmaz dedik. Hemen sol tarafımızda görüyoruz. Bizim bölgemiz için önemli modern bir kesimhane ve orada yeni ahırlar var. Bölge insanının ihtiyacını direk yerinde görecek çok çok önemli bir tesisin geçen sene temelini attık. Ve bu sene inşallah bitme aşamasına geldi. Bu bizim hayvancılığımız açısından önemliydi. Ama daha önemlisi yine Kars hayvancılığı anlamında bakanlık olarak sizin verdiğiniz destekler. Ama bütün bunları yaparken Karslının, Kars’ın neresinde olursa olsun yaptığı hayvancılığı, yaptığı besiciliği daha modern bir ortamda yapabilmek adına ve buradan elde ettiğimiz ürünleri daha modern daha iyi şartlarda işleyip pazara sunabilmek adına biz bu İhtisas Sanayi Bölgesini Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin çok çok önemsiyorduk. Rabbime hamdolsun, şükür olsun. Bugün temelini atıyoruz. Ama 10 binin üzerinde modern şartlarda, besicilik yapmak bence hemşehrilerimiz adına, Kars adına çok önemliydi. Onun için çok çok teşekkür ediyorum ve bir şey daha biz yetiştiricilik yapıyoruz ama biliyoruz ki, yetiştirmek kadar besicilikte aslında bu işin gelir tarafı, kazançlı tarafı, işte sadece yetiştiricilikten değil, besicilikten de bölge olarak gelir elde edebilmeniz adına yine bu tesis önemli, o yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Bakan Arslan’ın ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları bozduklarını söyledi.

"Aramıza nifak sokmak istediler"
Fakıbaba, “Cennet gibi vatana sahip olduğumuz için yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 81 ilimiz ayrı ayrı bir güzeldir. Türkiye’yi dünyada ayrı bir yere koyan bu coğrafyamız ve çok kültürlü zenginliğimizdir. Türk’ü, Kürdü, Arabı, Terekemesi, Azerisi, Çerkezi, bunlar bizim zenginliğimizdir. İnanın hep beraber biz Türkiye’yiz. Allah’ın izniyle bizler bu saydığım kardeşlerimizle beraber el ele verip bizim ülkemizde yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Biz çok etnik kökene, farklı dile, farklı mezhepe sahip olsak da yüzyıllardan beri biriz, beraber yaşıyoruz. Aramıza nifak sokmak istediler. Kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. Ama elhamdülillah başaramadılar, başaramayacaklar. Bu oyunlarına yeri geldi darbelerle, yeri geldi medya, sivil toplum kuruluşlarıyla, benzeri tüm güçleriyle içeride ve dışarıda uzantısı olan ayakçılarıyla denediler. Ama aziz milletimiz her seferinde Allah’ın izni ve yardımıyla büyük bir ferasetle oyunlarını bozdu. İşte onlar hazmedemiyor, neyi biliyor musunuz? Siz çok iyi biliyorsunuz. Ama ben buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Milletimizin kendi kendini yönetmesini hazmedemiyorlar. Halkın içinden çıkmış, halka hizmeti Hakk’a hizmet gören ülkesinin ve halkının çıkarının üstünde görenlerin bu ülkeyi yönetmesini kabullenmediler. Kabullenmeyecekler. Bizler el ele verdiğimiz de inanın bu oyunu bozacağız. Zaten bozduk. Eğer 15 Temmuz hain darbe girişim de çok değerli liderimiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız meydana çıkmış olmasaydı onun gibi Karslı ve yürekli kardeşlerimiz meydanlara dökülmemiş olsaydı. Emin olun bu açılışı ne yapabilecektik. Ne de bizler olabilecektik. Onların bir tek amacı vardı. Türkiye’yi bölmek, halbuki neyi bölüyorsunuz. Yüzyıllardan beri biz kardeş olarak hiç din ayrımı yapmadan, mezhep ayrımı yapmadan kardeşçesine, bunun bir zenginlik olduğunu bilerek, bir araya geldik. İnanıyorum ki inşallah bu birlik ve beraberliğimiz Allah’ın izniyle devam edecektir" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi’nin temeli atıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ