Aziziye’den dijital belediyecilik atağı

Aziziye Belediyesi Dijital Belediyecilik Hizmetlerinde De Geri Adım Atmıyor. Son Yıllarda Popülaritesi Artan Türkiye’de Pek Az Belediye Tarafından Uygulanabilen İnsansiz Hava Aracı Sistemleri İle Belediye Hizmetleri Kervanına Aziziye Belediy

Genel 16.01.2020 10:13:49 0
Aziziye’den dijital belediyecilik atağı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.01.2020 10:13

Aziziye Belediyesi dijital belediyecilik hizmetlerinde de geri adım atmıyor. Son yıllarda popülaritesi artan Türkiye’de pek az belediye tarafından uygulanabilen İnsansız Hava aracı sistemleri ile belediye hizmetleri kervanına Aziziye Belediyesi de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde Aziziye Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ortaklığında uygulanan proje kapsamında üretilen AK Tolgalı ve Aşkar isimli insansız hava araçları fuarda boy gösterdi. Akıllı Şehirler Kongresi’nde, belediyecilik hizmetlerinde kullanmak üzere destekledikleri insansız hava araçları ile katılım sağladıklarını hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyecilik hizmetlerinde İnsansız Hava Araçları ile büyük ölçüde mesafe kat edeceklerinin altını çizdi. ‘Projede emeği geçen Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine çok teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Orhan, “Aziziye belediyesiyle birlikte çalışan TULPAR İnsansız Hava Aracı takımı ile Akıllı Şehirler Kongresine katılma kararı aldık. İlçe sınırları içinde kaçak yapıların tespiti ve acil durumlarda personel gönderimine gerek duymadan anında müdahale ile çalışma yapma gayretindeyiz. Böylelikle büyük mesafe kat edeceğimiz kanaatindeyim” diye konuştu.

KOORDİNATLARI GİRMEK YETERLİ

Tamamen otonom olan İnsansız Hava araçları 30 dakika havada kalma yetisine sahip olmakla birlikte ortalama 80 kilometre hıza kadar erişebiliyor. İlçe sınırları içinde istenilen bölgeleri koordinatlar girilerek tarama özelliğinde olan İHA’ların eksikliği hissedilen birçok belediye hizmetlerinde kullanılması amaçlanırken ETÜ Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilmesi ve havada kalma sürelerinin artırılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ