AYM’nin kararına bir tepki de Bingöl Üniversitesi’nden

Anayasa Mahkemesi’nin kararına tepki gösteren Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, “Terörle mücadeleyi suç olarak gören sözde barış elçisi akademisyenlerin bu fikrini, ifade özgürlüğü olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin karar

Genel 2.08.2019 17:09:10 0
AYM’nin kararına bir tepki de Bingöl Üniversitesi’nden
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.08.2019 17:09

Anayasa Mahkemesi’nin kararına tepki gösteren Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, “Terörle mücadeleyi suç olarak gören sözde barış elçisi akademisyenlerin bu fikrini, ifade özgürlüğü olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin kararını kabul edilemez olarak görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Anayasa Mahkemesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla hazırlanan metne imza atan 9 akademisyenin, terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda hak ihlali kararı vermişti.Verilen bu kararın ardından Türkiye genelinde başta şehit aileleri olmak üzere bir çok kişi tepki göstermişti. Bingöl Üniversitesi’de yaptığı açıklama ile tepki gösterenlere destek verdi ve kararı kabul edilemez bulduğunu açıkladı.

"İfade özgürlüğü olarak değerlendirilemez"

BÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, “Yıllardır terör illeti yüzünden binlerce vatandaşını şehit veren vatanımızda, 2016 yılında yine bir terör örgütünün hendekler kazarak bölgeyi kaosa sürükleyen, çatışma ortamı yaratıp bölge halkına zulmeden ve vatandaşın yaşam alanlarını daraltan terörist faaliyetlere son vermek, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için kahraman askerimiz ve polisimizin yaptığı terörle mücadeleyi suç olarak gören sözde barış elçisi akademisyenlerin bu fikrini, ifade özgürlüğü olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin kararını kabul edilemez olarak görüyoruz. Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez. Demokrasinin işlediği hiçbir ülkede devletin terör odaklarına karşı kendi bütünlüğü ile vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için yaptığı mücadele itibarsızlaştırılamaz. Millet adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi üyelerinin verdikleri kararların, adalet ve ulus devlet anlayışına aykırı olmaması, kamu vicdanına da uygun olması gerektiğini düşünüyoruz.Bingöl Üniversitesi olarak, terör örgütlerinin yaptığı insanlık dışı eylemleri görmezden gelip, büyük bir kararlılıkla yürütülen terörle mücadeleyi sekteye uğratmak ve dünya kamuoyu önünde ülkemizi karalamak isteyenlerin karşısında olduğumuzu ve olacağımızı ifade etmek isteriz” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ