Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki cuma namazı Amerikan basınında yankı buldu

ABD basını, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazına ve Ayasofya'nın tarihine de geniş yer verildi

Genel 24.07.2020 19:19:57 0
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.07.2020 19:19

WASHINGTON (AA) - ABD basını, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazına geniş yer verdi.

Amerikan basınındaki haberlerde daha çok Ayasofya-i Kebir Camii'nin 86 yıl sonra müzeden camiye döndürülmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk cuma namazına katılması ve Kur'an-ı Kerim okuması öne çıktı. Haberlerde Ayasofya'nın tarihine de geniş yer verildi.

New York Times gazetesi, haberinde "Erdoğan saygıyla anılan amacı gerçekleştirerek Ayasofya'yı ibadete açtı" başlığını kullandı.

Haberde, Ayasofya'nın yeniden cami haline gelmesinin uzun süredir istendiğine işaret edilerek, 6'ncı yüzyılda katedral olarak inşa edilen Ayasofya'nın yaklaşık 9 asırdan sonra tekrar binlerce Müslüman'ın ibadetine açıldığı vurgulandı.

Wall Street Journal'dan Ayasofya-i Kebir Camii'nin tarihine ilişkin görsel çalışma

Washington Post gazetesi ise sitesindeki haberde, "Türkiye müzeden camiye çevirdikten sonra Ayasofya'da ilk namaz kılındı" başlığını kullandı.

Wall Street gazetesi ise internet sitesindeki haberinde Ayasofya'nın tarihine yer vererek, ikinci kez cami olarak açıldığını vurguladı.

Ayrıca gazetenin haberinde Ayasofya-i Kebir Camii'nin tarihinin anlatıldığı bir görsel çalışması da yer aldı.

"İstanbul'un Ayasofyası, Müslümanlar için ibadete açıldı"

Yayın kuruluşu CNN de internet sitesindeki haberi "Türkiye'nin Ayasofyası'nda, camiye dönüştürüldükten sonra ilk cuma namazı kılındı" başlığıyla duyurdu.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ilk cuma namazına katıldığı belirtilerek, namaza yoğun katılım olduğuna işaret edildi.

Ayrıca CNN'in haberinde Anadolu Ajansı da kaynak gösterilerek, Ayasofya'nın herkese ücretsiz bir şekilde açık olacağı da vurgulandı.

Associated Press haber ajansı da haberinde, "İstanbul'un Ayasofyası, Müslümanlar için ibadete açıldı" başlığını kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlik hayalini gerçekleştirerek Ayasofya'yı ibadete açtığına işaret edilen haberde, ilk Cuma namazına katılımın büyük olduğunun altı çizildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ