'Avustralya'da FETÖ üyelerinin Türk toplumunu asla temsil etmediği anlaşıldı'

Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Korhan Karakoç, 'Avustralya'nın eyaletlerinde yaptığımız girişimler sonucunda bunların (FETÖ üyeleri) Türk toplumunu asla temsil etmediği anlaşıldı.' dedi.

Genel 10.08.2019 13:11:29 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.08.2019 13:11

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Korhan Karakoç, FETÖ ile mücadele konusunu biraz zaman alsa da Avustralya makamlarının her geçen gün daha fazla idrak ettiğini belirterek, "Avustralya'nın eyaletlerinde yaptığımız girişimler sonucunda bunların (FETÖ üyeleri) Türk toplumunu asla temsil etmediğinin anlaşılması sağlandı." dedi.

Karakoç, 11. Büyükelçiler Konferansı'na (BKON) katılmak üzere bulunduğu başkentte AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Avustralya ile ikili ilişkilerin Çanakkale Kara Savaşları'ndan beri olumlu gündem temelinde ilerlediğini belirten Karakoç, "Bunu daha da ileri götürmek arzusundayız. Çanakkale ve orada yarattığımız dostluk, ilişkilerde bize sorunsuz bir zemin hazırlıyor ama bunu iki ülkenin de faydasına olacak şekilde ilerletmek için bu seviyenin üzerine çıkmak lazım." ifadelerini kullandı.

Karakoç, hem Türkiye hem Avustralya'da seçim döneminin sona erdiğine işaret ederek, ileriki dönemde iki ülke arasında üst düzey temaslara ağırlık verileceğini bildirdi.

"Avustralya'daki Türk toplumu Erdoğan'ın ziyaretini özlemle bekliyor"

Yakın zamanda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 2020'nin ilk yarısında ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avustralya'yı ziyaret etmesi için hazırlıklarını sürdürdüklerini anlatan Karakoç, "İkili temaslar iş adamlarını, halkı, turizmi, her alanda iş birliğini tetikleyebiliyor." dedi.

Karakoç, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon (KEK), Savunma Sanayi İşbirliği gibi mekanizmalar olduğunu vurgulayarak, bunları da 2019'un sonu 2020'nin başı gibi hayata geçirmek için Avustralya makamlarıyla yakın temasta bulunduklarını söyledi.

Avustralya'daki Türk toplumunun da Erdoğan'ın ziyaretini büyük bir özlemle beklediğini dile getiren Karakoç, şöyle devam etti:

"Son ziyaretin üstünden 20 yıldan fazla geçmiş. Bu ziyaret hem toplumumuza moral vermesi hem toplumumuzun birliği hem de Avustralya tarafının başta FETÖ olmak üzere endişelerimizi en üst düzeyde dikkate alması bakımından çok önem arz ediyor."

"Ticari heyetlerin temaslarının artırılması gerekir"

Karakoç, Türk Hava Yollarının (THY) Avustralya'ya doğrudan uçuşları başlatması halinde iki ülke arasındaki turizm, ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişeceğine işaret etti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar doların biraz altında olduğunu belirten Karakoç, ikili ticareti artırmak için öncelikle 10 yıldır yapılamayan KEK Toplantısı'nın gerçekleştirilmesi ve ticari heyetlerin temaslarının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

"Türk toplumunu asla temsil etmediği anlaşıldı"

Avustralya'daki terör örgütü FETÖ mensuplarının iadesine ilişkin üst düzey temasların önemli olduğunu vurgulayan Karakoç, "Avustralya'nın eyaletlerinde yaptığımız girişimler sonucunda bunların (FETÖ üyeleri) Türk toplumunu asla temsil etmediği anlaşıldı." dedi.

Karakoç, biraz zaman alsa da Avustralya tarafının her geçen gün bunu daha fazla idrak ettiğini gördüğünü kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ