Avrasya ülkelerinde Kovid-19 ile ilgili gelişmeler

Rusya, Ukrayna, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Özbekistan, Gürcistan ve Türkmenistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve salgına karşı önlemler artıyor.

Genel 1.04.2020 17:47:47 0
Avrasya ülkelerinde Kovid-19 ile ilgili gelişmeler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.04.2020 17:47

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, 440 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısının 2 bin 777’ye yükseldiği bildirildi.

69 kişinin iyileştiği bildirilen açıklamada, 7 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölüm sayısının 24 olduğu aktarıldı.

Ukrayna'da 4 kişi daha öldü

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, vaka sayısının 120 artarak 669'a yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada, 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 17’ye çıktığı, 10 hastanın iyileştiği ifade edildi.

Moldova'da 4 kişi yaşamını yitirdi

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorika Dumbravyanu, virüsün 55 kişide daha görülmesiyle vaka sayısının 353’e çıktığını bildirdi.

Dumbravyanu, ölü sayısının 2 artarak 4'e çıktığını dile getirdi.

Kazakistan'da 1 ölüm daha

Kazakistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, vaka sayısı 29 artarak 369 oldu.

Bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 3'e ulaştı. İyileşenlerin sayısı 2 artarak, 24'e çıktı.

Kovid-19'un Kazakistan'ın tüm bölgelerine sıçramasıyla ilan edilen karantina, bugün itibarıyla Pavloda ve Kuzey Kazakistan eyaletlerinde yürürlüğe girdi.

Toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, otobüs durakları ve diğer halka açık yerlerde dezenfeksiyon çalışmaları başladı.

6 Nisan itibarıyla orta öğretimde uzaktan eğitime geçilecek Kazakistan'da, derslerin internet, televizyon ve radyo aracılığıyla verilmesi için denemelere başlandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, olağanüstü halin uygulanması sayesinde virüsün kontrolsüz yayılmasını önlediklerini belirtti.

Talimatıyla ülkenin tüm bölgelerinde karantina önlemlerinin artırıldığına işaret eden Tokayev, "Paniğe izin vermeyeceğiz, bunun için vatandaşlar devleti desteklemeli." dedi.

Kırgızistan'da Sağlık Bakanı görevinden alındı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbaye Ceenbekov, Sağlık Bakanı Kosmosbek Çolponbayev ile sosyal konulardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Altınay Ömürbekova'nın görevinden alınmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Ceenbekov, Çolponbayev'i Kovid-19 ile mücadele kapsamında sağlık personeline yeterli düzeyde ekipman sağlanmamasıyla eleştirmişti.

Sağlık Bakanlığı, 4 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısının 111'e ulaştığını bildirdi.

Ermenistan'da 39 yeni vaka

Ermenistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, vaka sayısı 39 artarak 571'e yükseldi.

Ülkede 3 hasta yaşamını yitirmiş, 31'i de iyileşmişti.

Özbekistan'da 173 vaka

Salgın nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği Özbekistan'da vaka sayısı 6 artarak 173'e ulaştı. Bir kişinin daha iyileşmesiyle sağlığa kavuşanların sayısı 8 oldu.

Araçla ulaşım yasağının uygulandığı başkent Taşkent ve il merkezlerinde, karantina kurallarını ihlal edenler karakola götürülmeye başlandı.

Market ve eczanelerin dışında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Özbekistan'da, dışarıda maskesiz gezenlere para cezası veriliyor.

Özbekistan hükümeti, Güney Kore'nin salgınla mücadele deneyimlerinden yararlanmak amacıyla Güney Kore Tıp Hekimler Birliği Kovid-19 ile mücadele ekibi üyesi Prof. Dr. Tsoi Jae-uk’u Sağlık Bakanlığı danışmanlığına getirdi.

Gürcistan'da Kovid-19 vakası 115 oldu

Gürcistan hükümetinden yapılan açıklamaya göre, 5 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 115'e çıktı. İyileşenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

Türkmenistan, Kovid-19 testleri satın aldı

Kovid-19'un henüz rastlanmadığı Türkmenistan'da tedbirler artırılıyor.

Yerel basında yer alan haberlere göre, ülkede bölgeler arası ulaşım ve uluslararası uçak seferleri askıya alınırken, spor karşılaşmaları, sergiler, maç ve konserler iptal edildi. Orta öğretim kurumları için tatil süresi 6 Nisan'a uzatıldı.

Sınır geçiş noktalarında kontrollerin güçlendirildiği Türkmenistan'da, virüsün rastlandığı ülkelerden gelen vatandaşlara sağlık kontrolü yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Adalet Bakanlığı 81 İlde 10 Bin Personel Alacak! Van'dan Edirne'ye İstihdam Fırsatı


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye Futbolunda Bahis Fırtınası: Ligler Askıya mı Alınıyor?


Van Spor

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ