Atlama kulelerine acemi kayak pisti

Kentte Kayağı Çocuklarin Ayağına Götüren Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Atlama Kuleleri’nde Oluşturduğu Acemi Kayak Pistinde Çocuklara Kayak Öğretiyor. Gsim, Önümüzdeki Yıl Acemi Pistini Cıvıl Cıvıl Hale Getirmek İçin De Kol

Genel 28.02.2020 10:01:25 0
Atlama kulelerine acemi kayak pisti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2020 10:01

Kentte kayağı çocukların ayağına götüren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atlama Kuleleri’nde oluşturduğu acemi kayak pistinde çocuklara kayak öğretiyor. GSİM, önümüzdeki yıl acemi pistini cıvıl cıvıl hale getirmek için de kolları sıvadı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, geleceğin milli ve olimpiyat kayakçılarını yetiştirmek için kolları sıvarken, kayağı çocukların ayağına götürdü.

Şehir Merkezi’nde Kiremitlik Tepe’de bulunan Türkiye’nin tek kayakla atlama kuleleri kampüsünde 800 metrelik acemi pisti yapan GSİM, bu projesi ile minik öğrencilere şehir merkezinde hem alp disiplininde kayak öğretiyor. Hem de kayakla atlama da gelecek vaat eden sporcuları keşfediyor.

Kayak ve Kış Turizm Merkezi’nin öncü kentlerinden biri olan Erzurum’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü pilot bölge okullarından seçtiği çocuklara Atlama Kuleleri Kampüsünde oluşturulan acemi pistinde kayak kursu veriyor.

SEKİZ TANE PİLOT OKUL SEÇİLDİ

‘Kayak Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kocatepe, Tatbikat, Yunus Emre, Şehit Murat Ellik, Sebahattin Solakoğlu, Kayak Yolu, Polis Amca ve TOKİ ilkokulu olmak üzere 8 ilkokulu pilot bölge seçtiklerini söyledi. Bu okullardan seçtikleri minik çocuklara uzun bir süre Palandöken Kayak Merkezi Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 Tesislerinde kayak kursları verdiklerini ifade eden Taşkesenligil, Atlama Kulelerinde yaptıkları 800 metrelik acemi pisti hizmete açtıktan sonra pilot okullardan seçtikleri 400 öğrenciye kayak kursu verdiklerini söyledi.

100 METRELİK KAPALI YÜRÜYEN BANT

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Atlama Kulelerinin önümüzdeki yıl acemi pisti sayesinde cıvıl cıvıl olacağını ifade ederek, “Atlama Kulelerinde yaptığımız acemi pisti, yaz aylarında daha da uzatmak istiyoruz. Yapacağımız 100 metrelik kapalı yürüyen bant sayesinde sporcuların, 20 ve 40’lık atlama rampalarının yanı sıra acemi kayak pistine çıkmalarını sağlayacağız” dedi.

HAFTANIN BEŞ GÜNÜ KAYAK YAPIYORLAR

Şehir merkezinde atlama kuleli manzarada kayak öğrenen minik çocuklar oldukça neşemi bir ortamda çalışıyor. Eski Milli kayakçı antrenör Ahmet Aktaş alp disiplininde geleceğin milli kayakçıları yetiştirmek için kulları sıvarken, Bilal Albayrak da kayakla atlama da geleceğin milli sporcularını yetiştiriyor.

Antrenör Ahmet Aktaş, pilot okul seçtikleri 8 ilkokuldan 400 çocuğa Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, ve Cuma günü olmak üzere haftanın beş günü saat 9-11:30, 13:00-16:00 ve 16:00-18:00 saatleri arasında kayak eğitimi verdiklerini söyledi.

ULAŞIM KOLAYLIĞI BÜYÜK AVANTAJ

Şehir merkezinde Kiremitlik Tepe’deki Kayakla Atlama Kulelerinde oluşturulan acemi kayak pistinin ulaşım konusunda büyük avantaj olduğunun altını çizen Antrenör Ahmet Aktaş, “Çocuklar buraya rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu da çocukları kayak öğrenmeye daha çok teşvik ediyor” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün tecrübeli kayak antrenörü Ahmet Aktaş, pilot okullara verdikleri kayak eğitimleri sayesinde yetenekleri keşfettiklerini belirterek, Yetenekli çocukları yarışçı kayak grubuna dahil ettiklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ