Atatürk Üniversitesinde internet gazeteciliği konuşuldu

Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezinin (atatömer) Kültürel Etkinlikleri Çerçevesinde, “internet Gazeteciliği Ve Toplumsal Algı Oluşturmada Yeri” Konulu Konferans Düzenlendi.

Genel 28.02.2020 09:58:08 0
Atatürk Üniversitesinde internet gazeteciliği konuşuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2020 09:58

Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ATATÖMER) kültürel etkinlikleri çerçevesinde, “İnternet Gazeteciliği ve Toplumsal Algı Oluşturmada Yeri” konulu konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi Mavi Salonda, Gazeteci-Yazar Hadi Özışık ve Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık’ın konuşmacı olarak yer aldıkları konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, ATATÖMER Müdürü Prof. Dr. Bahadır Gücüyeter, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta öğrencilere seslenen Hadi Özışık ve Süleyman Özışık kardeşler, 80’li yılların karışık ortamında bir kamyonet kasasında Kars’tan Erzurum’a kaçarak geldiklerini ve burada eğitimlerine devam ettiklerini belirterek, Erzurum’un kendileri için çok önemli olduğundan bahsettiler.

Dinleyicilere internet gazeteciliği geçmişlerinden bahseden konuşmacılar, gazeteciliğin olumlu ve olumsuz yönlerini anlatarak, meslek hayatlarında karşılaştıkları ilginç olayları aktardılar.

İnternet gazeteciliğinin göründüğü kadar kolay olmadığını ve en zor günlerinde bile umutlarını hiç yitirmediklerini söyleyen Özışık kardeşler, internet gazeteciliğinin en önemli meslek ve en özgür alan olduğuna vurgu yaptılar.

Hadi Özışık: “Biz kardeşimle 2 kişi olarak başladığımız internet gazeteciliğine şu an 60 kişiyle devam ediyoruz. Kardeşim Süleyman Özışık, daha sonra ayrılarak kendi haber sitesini oluşturdu ve başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Dolayısıyla internet gazeteciliği yapmak isteyen varsa, mutlak suretle 10 parmak klavye öğrenmesi gerekiyor. Bu işe istekli öğrenci arkadaşlar fotoğraf düzenleme programı öğrenmenin yanında sosyal medyaya da ağırlık vermeliler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ