Atatürk Üniversitesi, Uluslararası anlaşmalarına devam ediyor

Atatürk Üniversitesi ile Hindistan Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesi, karışlıklı kurumsal yarar adına Mevlâna Değişim Programı protokolü imzaladı.Protokol için Atatürk Üniversitesine gelen Hindistan Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesi Re

Genel 3.04.2019 15:03:42 0
Atatürk Üniversitesi, Uluslararası anlaşmalarına devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2019 15:03

Atatürk Üniversitesi ile Hindistan Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesi, karışlıklı kurumsal yarar adına Mevlâna Değişim Programı protokolü imzaladı.

Protokol için Atatürk Üniversitesine gelen Hindistan Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdussalam Ahmed, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

Her iki kurumun akademisyen ve öğrenci değişimi ile ortak çalışmalarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla gerçekleşen protokol, Rektör Çomaklı ve Rektör Ahmed tarafından imzalandı.

Mevlana Değişim Programı kapsamında düzenlenen protokolle akademisyen ve öğrenci değişimi sayesinde iki ülke arasında kültür etkileşimi de sağlanmış olacak. 5 yıl süreyle devam edecek olan anlaşma, üniversitelerin bilimsel ve kültürel fayda sağlaması açısından büyük önem taşıyor. İmzalanan protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Abdussalam Ahmed, Rektör Çomaklı’ya üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesi tarihinin 1955’te kurulan İslâmiya Kolejine dayandığını belirten Rektör Ahmed, üniversitenin Dünya İslâm Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Dr. Yusuf Al Qaradawi tarafından 2003’te İslâm Üniversitesi statüsünde açıldığını ifade etti.

Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesinin 3 bin öğrencisiyle Hindistan’ın ilahiyat eğitimi veren önemli üniversitelerinden biri olduğuna değinen Ahmed, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesiyle de ortak çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

“İmzaladığımız Protokol, Uluslararasılaşma Vizyonumuza Önemli Ölçüde Katkı Sağlayacak”

Hindistan’ın köklü üniversitelerinden Al Jamia Al Islâmiya Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, böylesine saygın bir eğitim kurumu ile paydaş olmanın, vizyonları arasında yer alan uluslararasılaşmaya önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Aralarındaki uzak mesafeye rağmen, Hindistan ile Türkiye ilişkilerinin köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı, bölgede 350 yıl hüküm süren Babür devletinin kuruluşunda, Anadolu’daki Osmanlıların ciddi desteklerinin olduğunu hatırlattı.

Kültür ve eğitimin iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük potansiyel barındıran alanların başında geldiğine işaret eden Prof. Dr. Çomaklı, gerçekleşen bu iş birliği sayesinde kültürel paylaşımın yanı sıra ortak projelerin yapılacağını belirterek, ziyaretinden dolayı konuğu Rektör Ahmed’e teşekkür etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ