Atatürk Üniversitesi Senatosu'ndan 'Zeytin Dalı Harekâtı' açıklaması

Genel 26.01.2018 16:17:22 0
Atatürk Üniversitesi Senatosu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.01.2018 16:17
Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Uzun zamandan beri ülkemizin, güney sınırlarımızla ilgili maruz kaldığı sorunlar karşısında millî varlığımızı devam ettirme konusundaki kararlılığını ve onurlu tutumunu tüm varlığımızla destekliyoruz” denildi.
Küreselleşme rüzgârının hızlı bir şekilde estiği, millî kültüre, coğrafî sınırlara ve nihayet millî varlığa yöneldiği günümüzde, millî kültüre millî ve manevî değerlere bilinçle yaklaşma, koruma sorumluluğunun her zamankinden daha fazla önem kazandığı, bu durumun genç dimağları şekillendiren üniversitelerin sorumluluğunu da artırdığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yeni Türkiye Vizyonu”na ve değişen dünya konjonktürüne uygun bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını her geçen gün artan bir tempoyla sürdüren Üniversitemiz, küreselleşmenin getirdiği yeni hesaplarla bazı coğrafyalar üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan oyun ve planların kültürler üzerindeki yok edici etkisinin yoğun olarak hissedildiği son dönemlerde millî varlığımız açısından hayatî bir önem taşıyan milli kültürümüzü, değerlerimizi korumak, sahip çıkmak, bu konuda bilinç ve duyarlılık oluşturmak üzere gerekli tedbirleri almış ve çalışmalarını genişletmiştir.
Türkiye’nin ulusal güvenliği ve sınır güvenliğiyle bağlantılı meşru kaygılarından ötürü ve Büyük Selçuklular, Atabeylikler, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı Devleti ile birlikte bin yıllık “Türkiye Tarihi”nin önemli bir cüzü olan Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması amaçları ile başlatılan ve bir terör devletine asla müsaade edilmeyeceğini ve bunun tarih boyunca egemen bir devletin bekâ meselesi olduğunu, terör örgütünün denize çıkmak bahaneleri ile Hatay ve İskenderun’u tehdit etmesine müsaade edilmeyeceğini göstermek, sahip olduğu enerji köprüsü misyonunu korumak, bölgede barışı tesis etmek ve bekâmız için tehlike oluşturacak ‘nifak koridoru’nu dağıtmak amaçlarına matuf olan, aynı zamanda Afrin bölgesi halkıyla aramızdaki tarihî dostluk ilişkisine de bir atıf olan “Zeytin Dalı Harekâtı”, riskli ve tehlikeli bir harekâtta meskûn mahalde nasıl çatışmaya girilebileceğini çok iyi bilen Silahlı Kuvvetlerimizin, şanlı ordumuzun ithal güvenlik şemsiyelerinden ziyade sergiledikleri özgün mücadeleyi tüm dünyaya göstermiştir.
350 bin öğrencisi ile Atatürk Üniversitesi Ailesi olarak, hem bölgemizdeki gelişmeler karşısında Türkiyemizin konumunu göstermesi hem de Türkiye’nin bu bölgenin tarihindeki yerinin derinliğine işaret etmesi bakımından önemli olan, terörün bitirilmesini sadece bölgesel değil küresel güvenliğin sağlanması için de hedefleyen “Zeytin Dalı Harekâtı”nın başarılı bir şekilde sürdürülmesinin sevincini ve gururunu yaşıyoruz.
Uzun zamandan beri ülkemizin, güney sınırlarımızla ilgili maruz kaldığı sorunlar karşısında millî varlığımızı devam ettirme konusundaki kararlılığını ve onurlu tutumunu tüm varlığımızla destekliyoruz.
Yüce devletimizin ve kudretli, şanlı ordumuzun bütün imkânlara muktedir olduğunu biliyoruz. Ancak bununla birlikte “Zeytin Dalı Harekâtı” süresince başta sağlık olmak üzere bütün birimlerimiz ve sahip olduğumuz bütün imkânlarımızla yüce devletimizin emrinde olduğumuzu arz ediyor, milletimizin bekası için canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize âcil şifalar diliyoruz.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ