Atatürk Üniversitesi Öğrencilerinden Dönüşüm Manifestosu

Genel 15.03.2018 12:08:25 0
Atatürk Üniversitesi Öğrencilerinden Dönüşüm Manifestosu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.03.2018 12:08
Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm projesi kapsamında 2-4 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen Vizyon Arama Konferansının hemen arkasından öğrenci bakış açısıyla Atatürk Üniversitesini ele almak için benzer bir arama konferansı düzenlendi.
10-11 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen ‘Öğrenci Arama Konferansı’na, Atatürk Üniversitesinin farklı fakülte ve enstitülerinden öğretim üyeleri, öğrenci ve mezunlarının yanı sıra, Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile girişimci öğrencilerin de yer aldığı 60 davetli katıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve üniversite üst yönetiminin de tam kadro olarak katılım sağladığı program; Atatürk Üniversitesini toplum odaklı, etkili bir üniversite olarak tasarlamak, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırmak, eğitim ve araştırma yöntemleriyle toplumsal etki sağlayarak deneyim kazanmalarına yol açmak ve startup ekosisteminin oluşturulabilmesi için atılacak adımları ortak akılla belirlemek amacıyla düzenlendi.
Rektör Çomaklı, öğrenci odaklı bir üniversite olmayı istediklerini, bu kapsamda öğrencilerin düşüncelerini ve önerilerini önemsediğini belirterek, gerçekleştirilen çalışma ile önemli kazanımların ortaya çıkmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Alınan kararların uygulama adımlarının takipçisi olacağını ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, gerek vizyon belirlemesinde gerekse eğitim, araştırma ve toplumsal katkı düzeyinde tasarlanacak sistemlerde öğrenci taleplerinin mutlaka dikkate alınacağına vurgu yaptı.
Çalışma gruplarında öğrenciler ile birlikte aktif olarak rol alan, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Yöneticisi Zeynep Bahar Çelik, Sabancı Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Geliştirme Müdürü Şule Yalçın, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Ofisi Koordinatörü Ekin Burak Akıkan, Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Yöneticisi Hande Didem Altop ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Toplum Gönüllüleri Vakfı, İnovatim, Imece ve Atölye gibi sivil toplum örgütlerinden öğrenci çalışmaları ve girişimcilik ile ilgili uzmanlar, deneyimlerini ve yürütmekte oldukları projeleri ile örgütlenme yapılarını anlatarak çeşitli önerilerde bulundular.
Öğrencilerin değişimden yana olduklarını ve üniversite yönetiminin başlatmış olduğu dönüşüm projesini desteklediklerini belirtikleri çalışmada, bir dönüşüm manifestosu ortaya koydular.
Bu manifestoda öne çıkan başlıklar şu şekilde ifade edildi:
Öğrencilere karar oluşturma mekanizmalarında yer veren,
Öğrencilerin fikirlerine saygılı,
Yabancı dil eğitiminin yaygın ve etkin olduğu,
Toplumsal sorunlara çözüm üretebilen,
Fikir üretebilen ve özgür düşünen bireyler yetiştirebilen,
Yaşamın hizmetinde, toplumla bütünleşik,
Bilim ve sanatı birleştirip estetik ürünler ortaya çıkaran,
Esnek, değişen ve dönüşen müfredatların olduğu,
Eğitim teknolojilerinin kullanıldığı, uygulamalı derslerin sayısının arttığı,
Öğrencilere psikolojik destek veren,
Rol model öğretim üyelerinin sayısının arttığı,
Akademik yapıda liyakate önem veren bir üniversite olmak.
Arama Konferansı Nedir?
Arama Konferansı “ortak akıl” yaratmayı amaçlayan katımlı bir planlama yöntemidir. Arama Konferansı, dünyada ve Türkiye’de katılımlı yöntemler konusunda 1000’i aşkın uygulama gerçekleştirmiş olan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştiriliyor.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ