Atatürk Üniversitesi Nano-Keratin içeren şampuan üretti

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve Dr. Murat Özdal tarafından, AR-GE projesinin sonucunda doğal keratinden saç ve cilt bakım şampuanı geliştirildi.Atatürk Ünive

Genel 6.02.2019 18:03:31 0
Atatürk Üniversitesi Nano-Keratin içeren şampuan üretti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.02.2019 18:03

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve Dr. Murat Özdal tarafından, AR-GE projesinin sonucunda doğal keratinden saç ve cilt bakım şampuanı geliştirildi.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde üretilen, dünyanın en kaliteli ileri boyutta nano ölçülere sahip doğal keratinli şampuan, patent proje ve prototip olarak geliştirilerek Prof. Dr. E. Başaran Kurbanoğlu tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya sunuldu. Rektör Çomaklı’yı ziyaret ederek, geliştirdikleri temeli nano-keratin olan şampuanı tanıtan Kurbanoğlu, şampuan hakkında bilgi verdi.

Atatürk Üniversitesi Bilim Dünyasına Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi araştırma laboratuvarında patent proje kapsamında geliştirilen keratin şampuanının herhangi bir toksik madde içermediğini belirten Kurbanoğlu, şampuanın saçları dıştan ve kökten besleyerek ince ve kırılabilir saçları kalınlaştırdığını ve sağlıklı bir görünüm kazandırdığını söyledi.

Kurbanoğlu: “Dünyada şu ana kadar saç bakımında ve yara onarımında kullanılan keratinden daha iyi sonuç veren başka bir madde veya yöntem bulunmamaktadır. Ülkemize yurt dışından büyük paralar karşılığında gelen keratin, koruyucu madde olarak bilinen formaldehit gibi kanserojenik maddeler içermektedir. Bu kanserojenik maddeler keratin uygulayan kuaför ve müşterilerin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Üniversitemizde geliştirilen keratin şampuanda ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir koruyucu ya da katkı maddesi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Diyabet Hastaları İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Keratinin, saç dökülmesini durdurduğunu veya yavaşlamasına neden olduğunu vurgulayan Kurbanoğlu ayrıca, ince boyuttaki kırışıklıkları giderdiğini, cilde parlak ve pürüzsüz, tırnaklara ise sağlıklı bir görünüm kazandırdığını söyledi. Keratin üzerinde yapılan çalışmalar ve yürütülen deneyler ile özellikle diyabet hastalarında oluşan yaraların onarılması noktasında da olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını belirten Kurbanoğlu, desteklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

Rektör Çomaklı: “Patentler, İnsanlığa Hizmet Eder”

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise gerçekleştirilen bu tarz çalışmalara Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak sonuna kadar destek vereceklerini ifade ederek, başarılarından ötürü Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve Dr. Murat Özdal’ı tebrik etti.

Temeli nano-keratin olan şampuan üretiminin, Yeni Nesil Üniversite kavramını simgelen bir çalışma olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı, ürünün patent proje olarak geliştirilmesinin de ayrıca önemli olduğunu çünkü patentlerin kişilere değil insanlığa hizmet ettiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin bilime, topluma ve ülkeye faydalı her çalışmayı desteklemekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Çomaklı, bu projenin gerçekleşecek yeni buluşlara öncü olabileceğini ifade etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ