Atatürk Üniversitesi iki protokole birden imza attı

Atatürk Üniversitesi İle İpekyolu Sanayici Ve İş Dünyası Federasyonu (ipekyolusifed) Ve Sivil Toplum Destekleme Derneği (sitoded) Arasında, Kariyer Planlama Ve Mezun İzleme Uygulama Ve Araştırma Merkezinin Girişimleriyle İş Birliği Proto

Genel 12.11.2019 15:27:47 0
Atatürk Üniversitesi iki protokole birden imza attı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2019 15:27

Atatürk Üniversitesi ile İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) ve Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED) arasında, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezinin girişimleriyle iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokoller, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İPEKYOLUSİFED Başkanı Mehmet Nuri Alim ve SİTODED Nuriye Memişoğlu tarafından imzalanırken, Erzurum merkezli dernekler ile imzalanan protokollerle birlikte Atatürk Üniversitesi, Üniversite-Sanayi ve Üniversite-STK iş birliklerine bir yenisi daha eklemiş oldu.

Gerçeklesen protokole göre Atatürk Üniversitesi ile her iki STK ortak projeler yürüterek, öğrencilerin kariyer gelişimleri adına ortak faaliyetlerde bulunacak.

Atatürk Üniversitesi ile İPEKYOLUSİFED, imzalanan anlaşma ile birlikte Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında üretim tabanlı ortak projeleri hataya geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda, proje ve faaliyetler sonrası ortak yayın ve patent çalışmaları yapılacak. Atatürk Üniversitesi öğrencilerine İPEKYOLUSİFED bünyesindeki iş yerlerinde staj imkânı veren protokol sayesinde aynı zamanda ortak eğitim ve teknik geziler de düzenlenecek.

Atatürk Üniversitesinin 3. Nesil Dönüşüm Hedeflerine uygun olarak Üniversite-STK iş birliğinin gelişimine katkı sağlamak ve ortak çalışmalar yürütmek adına SİTODED ile imzalanan protokolün, sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarlılığı yüksek projelerin hazırlanması, sunulması ve uygulanmasında kolaylık sağlayacak. Söz konusu protokol, Kariyer Merkezi ile temas halinde olunması ile birlikte öğrenci ve mezunların kariyer, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sertifikalı eğitim programlarının düzenlenmesini hedefliyor.

İmzalanana protokol için konukları Mehmet Nuri Alim ve Nuriye Memişoğlu’na teşekkür eden Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesini ismi gibi öncü bir üniversite yapma çabası içerisinde olduklarını belirterek, yoğun bir çalışma programı altında faaliyetlerin sürdüğünü söyledi.

Üniversite ve çalışmalar hakkında konuklarına bilgi paylaşımında bulunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin “Yeni YÖK Vizyonu Yaklaşımını” dikkate alarak eğitim, AR-GE, sanayi ve topluma fayda anlamında çalışmalar yürüterek yoluna devam ettiğini belirtti. Çomaklı, üniversitenin tüm fikirlere açık, çağa uyum sağlayan ve uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir eğitim kurumu olduklarını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ