Atar,"Geleceğimizi hep birlikte inşa edelim”

İstanbul’da Faaliyet Gösteren Bingöl İl Derneği (bin-il-der) Başkanı Halis Atar, Dernek Yönetimiyle Birlikte Bingöl Ziyareti Kapsamında Kentte Görev Yapan Yerel Ve Ulusal Basın Temsilcileriyle Bir Araya Geldi.

Genel 16.08.2019 14:18:44 0
Atar,"Geleceğimizi hep birlikte inşa edelim”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2019 14:18

Bingöl İl Derneği (BİN-İL-DER) Başkanı Atar; “Yerelde ilimizin, genelde ülkemizin gelecek yarınlarını hep birlikte inşa edelim. İlimiz ve ülkemizin kalkınması noktasında elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyalım.”

İstanbul’da faaliyet gösteren BİN-İL-DER Başkanı Halis Atar, dernek yönetimiyle birlikte Bingöl ziyareti kapsamında kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan başta olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanlarını da ziyaret ettiklerini belirten Atar, kentin gelişimine katkı sağlama noktasında istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Atar, “Derneğimiz, ilimizin ekonomi, kalkınma, eğitim, kültür, sanat, turizm ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu anlamda birçok hizmete imza attık, atmaya da devam edeceğiz. İlimizin gelişmesi, kalkınması, sanat ve kültür anlamında daha ön plana çıkması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu yönde yapılan tüm çalışmalara destek oluyoruz” diye konuştu.

“İş dünyası teşviklerden bihaber”

Batı iş dünyasının, devletin doğuya sağladığı teşvik ve desteklerden tam anlamıyla haberdar olmadığını vurgulayan Atar: “Önümüzdeki süreçte İstanbul’da yaşayan işadamlarıyla Bingöl’de yaşayan işadamlarını buluşturmayı düşünüyoruz. Bingöl’e yatırım yapmayı düşünen çok sayıda işadamı var fakat bunların bölgedeki teşviklerden tam anlamıyla bilgisi yok. Girişimler nasıl teşvik alacaklarını, burada nelerle karşılaşacaklarını bilmiyor. İş adamlarının ilimize yatırım yapması noktasında çabalarımız olacak" ifadelerini kullandı.

"Her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Bingöl’ün her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Atar, “İlimizin 7 ilçesi ve beldeleriyle birlikte hareket etmesi ve birlik içerisinde olması gerekiyor. Şunu üzülerek ifade etmek istiyorum, bazı insanlarımız Karlıova, Kiğı, Adaklı, Yayladere, Yedisu’yu ‘kuzey ilçeleri’ diye tanımlayarak Bingöl’den ayrı, Bingöl’e bağlı ilçeler değilmiş gibi yansıtıyor. Bu tutumlar bizleri rahatsız ediyor, Biz tüm ilçe ve beldelerimizle birlikte Bingöl’üz. Bir ilçe Bingöl’e bağlı ise Bingöl’ün bir parçası demektir. Bunu ayrıştırmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu hususta yerel ve ulusal basınımıza da büyük görevler düşüyor. Çok şükür yazılı ve görsel medyadan takip ediyoruz, gazeteci arkadaşlarımız ilimizin birlik ve beraberliği noktasında oldukça güzel işler çıkarıyor. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Bingöl için ele ele, gönül gönüle çalışacağız”diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ