Ata sporu cirit, çocuklara emanet

Erzincan’da, ata sporunun gelecek nesillere aktarılması için, küçük yaştaki çocuklar at binip ve cirit öğreniyor.

Genel 14.12.2021 10:49:58 0
Ata sporu cirit, çocuklara emanet
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2021 10:49

Erzincan’da, ata sporunun gelecek nesillere aktarılması için, küçük yaştaki çocuklar at binip ve cirit öğreniyor.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzun bir süre ciritten uzak kalan sporcular genellikle hafta sonu düzenlendikleri hazırlık karşılaşmalarına vatandaşlar ve cirit severler yoğun ilgi gösteriyor. Sporcular, atlarına binerek dörtnala cirit oynarken karşılaşmalar renkli görüntülere sahne oluyor. Erzincan’ın Fatih Mahallesindeki cirit sahasında düzenlenen ve çekişmeli mücadelelere sahne olurken 12 yaşındaki en küçük ciritçi ise performansıyla izleyenlerden alkış aldı. Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya geldikleri dönemden bu yana oynadıkları ata sporu cirit küçük çocuklar tarafından da artık ilgi görmeye başladı. Çocukları atlı cirit sporuna yetiştiren antrenörleri ise gelecek nesillere atlı ciridi taşımak için çekirdekten gelme sporcular yetiştirdiklerini ve bu sporun çocuklar tarafından yaşatılacağını belirttiler.

Cirit sporu ile uzun yıllardır uğraşan ve kendi çocuklarını bu spora yetiştiren Metin Albayrak çocuk ve gençlere ata sporunu sevdirmek için çaba harcadıklarını belirterek, “Ata sporumuz ciridi gelecek nesillere taşımak için çekirdekten gelme sporcular yetiştiriyoruz. Burada ki çocuklar küçük yaşta atla olan bağlarını kurdukları zaman gelecekte bu sporu daha iyi yapıyorlar. Yeni sporcular yetiştirmek için çocukları teşvik ediyoruz bu işe. Çocukların atlardan korkmamalarını istiyoruz. Herkesin çocuklarını ata bindirmelerini istiyoruz. Atın fazla bir tehlikesi yok. Başka sporlar ne kadar tehlikeli ise bu atlı cirit de o kadar tehlikeli. Burada ki çocukların zaman geçtikçe ata olan sevgileri arttıkça daha da başarılı olacaklar. Bizler, bizden sonra ki nesillere bu sporu çocuklar aracılığıyla taşımak istiyoruz. Günümüzde cirit sporu git gide köreliyor, yok olmaya başlıyor ama bizler de yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Ata sporuna ilgi duyduklarını ve ileride çok daha iyi cirit oynamak istediğini belirten 12 yaşında ki Yiğit Hamza Albayrak 7 yaşından beri at bindiğini 9 yaşından beri de cirit oynadığını söyledi. 8 yaşında ki Cengiz Eymen Albayrak ise 1 yıldır başladığını ancak bu sporu uzun yıllar yapacağını ve ileri de daha iyi yerlere gelmek istediğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ