Aşiretlerden PKK ve DEAŞ'a karşı birlik mesajı

Şanlıurfa’da bir araya gelen çok sayıda aşiret lideri ile kanaat önderi son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki göstererek birlik mesajı verdi.

Genel 30.06.2017 08:48:47 0
Aşiretlerden PKK ve DEAŞ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2017 08:48

Şanlıurfa’da bir araya gelen çok sayıda aşiret lideri ile kanaat önderi son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki göstererek birlik mesajı verdi.

Haliliye ilçesinde bulunan özel bir mekanda gerçekleştirilen programa, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden çok sayıda aşiret lideri ile kanaat önderi katıldı. Programda birlik ve beraberlik mesajları veren aşiret liderleri, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, her türlü bölücülüğe karşı olduklarını vurguladı.

Şanlıurfalı aşiretler olarak açıklamalarda bulunan Mehmet Yalçınkaya, Şanlıurfa ve ilçeleri olmak üzere Arap aşiretleri adına konuşuyorum. Şuan bütün Arap aşiret reisleri ve kanaat önderleri salonda bizimle birlikteler. Suriye’deki savaş evimizdeki savaştır. Harran ovasının coğrafi sınırları Rakka ile Halep’e kadar uzanır. Maalesef terör bu coğrafyanın kalbine hançer gibi saplanmıştır. Oluk oluk kan ve gözyaşı karşısındadır. Bu aşiretler en son Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız’a yapılan suikast girişimi ile bardağı taşıran son damla olmuştur. Başta Milletvekilimiz Yıldız’a destek olmak üzere bu bölgedeki bütün unsurları teröre karşı PYD, PKK, YPG ve DAEŞ’e karşı birlikte Kürtler ve Araplar el ele bu terörü inşallah bertaraf etmek için bir araya geldiler. Bu birlikteliği göstermek ve milletvekiline karşı yapılması planlanan menfur saldırıya karşı olduklarını ve tepkilerini göstermek için bugün burada aşiretler toplandılar. Araplar bu bölgedeki bütün teröre ve her türlü bölücülüğe karşıdır. Biz vatanımızı ve coğrafyamızı savunuyoruz. Kürtler ve Araplar kardeştir. Dünya durdukça Müslümanlar kardeştir ve kardeş olmaya devam edecekler. İnşallah terör belasını hep birlikte bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ