ASİMED Başkanı Eğilmez: “Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’a saldırısı, büyük bir oyunun parçasıdır”

ASILSIZ SOYKIRIM İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ (ASİMED) BAŞKANI SAVAŞ EĞİLMEZ, ERMENİSTAN’IN KARDEŞ AZERBAYCAN’A SALDIRISININ BÜYÜK BİR OYUNUN PARÇASI OLDUĞUNU BELİRTTİ.

Genel 28.09.2020 14:47:38 0
ASİMED Başkanı Eğilmez: “Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’a saldırısı, büyük bir oyunun parçasıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.09.2020 14:47

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’a saldırısının büyük bir oyunun parçası olduğunu belirtti.

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin, 12 Temmuz’da Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine düzenlediği saldırıdan sonra 27 Eylül’de Terter, Ağdam, Çıraklı, Fuzuli, Cebrail hattına saldırarak, Azerbaycan Türklerinden sivilleri şehit ettiğini dile getiren ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, “Azerbaycan ordusu çok kısa süre içerisinde karşılık vermiş, 10’larca Ermeni askerini öldürmüş, çok miktarda teçhizatını imha etmiş, Ermeni kuvvetlerini geri püskürterek 7’den fazla köyü de geri almıştır. Ermenistan’ın bu hamlesi uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu durum Ermenistan’ın bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunun önemli bir göstergesidir. Dağlık Karabağ sorunu henüz çözümlenememişken, Azerbaycan’ın yüzde 20’si işgal altındayken ve 1 milyondan fazla insanın evini terk etmesine neden olan Ermenistan’ın, bu saldırısı aslında büyük bir oyunun parçasıdır” dedi.

Bu saldırının Türkiye üzerine kurulmuş bir oyunun parçası olduğunu ifade eden ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, “Dünyanın en güçsüz devletlerinden biri olan Ermenistan’ın bu saldırgan tutumunun arkasında Kafkasya’yı, Ortadoğu’yu ve hatta Doğu Akdeniz’i dizayn etmek isteyen güçler vardır. Yani bu oyunun kurgusu Azerbaycan ile birlikte Türkiye üzerine kurulmuştur. Yaklaşık 3 aydır Suriye bölgesinden PKK/PYD terör unsurlarının, Dağlık Karabağ bölgesine sevk ediliyor olması, Ermenistan’ın kimler adına hareket ettiğine de ışık tutmaktadır. Karabağ sorununun çözümü için 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kurulan Minsk grubu yaklaşık 30 yılını doldurmasına rağmen bir arpa boyu yol alamamıştır. Hatta bu problemi istişare zeminine bile taşıyamamıştır. Bunun nedenlerinden birisi Fransa gibi açık taraf olduğunu ilan eden bir ülkenin bu grubun eş başkanlarından birisi olmasıdır. Ama bu başarısızlığın belki de en önemli sebebi; grup üyesi ülkelerin bu problemin adil bir şekilde değil de, kendi çıkarları doğrultusunda çözülmesini istemeleridir. Bu mantık devam ettiği sürece 30 yıl daha geçse, Minsk grubu problemin çözümüne hiçbir fayda sağlayamayacaktır” diye konuştu.

"Ermenistan hükümeti, başarısız yönetimini örtmek istiyor"

ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, Minsk grubunu koordine eden ülkelerin ayrıca grubun eş başkanları olan ABD, Rusya ve Fransa olduğunu belirterek, “Bu üç ülke ile de Suriye’de, Doğu Akdeniz’de yoğun bir ilişki ağının içerisindeyiz. Bu ülkeler, kardeş Azerbaycan’ın tarafı olduğu bir olayda Türkiye’nin direk müdahil olacağını çok iyi biliyorlar. Başında Nikol Paşinyan’ın olduğu Ermenistan hükümeti içeride sosyal ve ekonomik açıdan çok ciddi bir kriz dönemi yaşıyor. Paşinyan iktidara geldiğinden beri Ermenistan’da Azerbaycan ve Türkiye düşmanlığı ile iç kamuoyunu oyalamaya çalışıyor” dedi.

"Emperyalist güçlerin maşası Ermenistan"

Ermenilerin tıpkı 1. Dünya savaşı öncesi, sırası ve sonrasında olduğu gibi yine emperyaller tarafından kullanıldığını anlatan Eğilmez, “Emperyalist güçlerin taşeron devletlerinden biri olan Ermenistan, bugün de ABD, Rusya ve Fransa’nın yeni bir oyununda maşa durumuna gelmiştir. Ermenistan’ın bu hukuksuz, haksız ve haydutça saldırısı Suriye ve Doğu Akdeniz’den bağımsız bir adım değildir. Bugün çatışmanın olduğu bölge, enerji nakil hatlarının geçtiği bir konumdur. Bu hain saldırı ve kirli oyunda, Türkiye’nin tam desteğini alan Azerbaycan, Ermenistan’ın son saldırısı karşısında bütün cephe boyunda çok sert bir karşılık verdi ve ciddi bir ilerleme kaydetti. Günün sonunda 1. Dünya Savaşı öncesi, sırası ve sonrasında olduğu gibi en büyük zararı Ermenistan görecektir. Azerbaycan, Türkiye’nin tam desteği ile işgal altındaki bölgeleri geri alacaktır. Emperyalist güçlerin, Ermeni piyonu ile yaptığı yeni hamle, önceki projelerinde olduğu gibi yine başarısız olacaktır. Sonuç olarak bu saldırı Ermenistan’ın çılgınca bir saldırısı olmaktan çok Suriye, Doğu Akdeniz ve Türk dünyası ile ilgili planlı bir adımdır. Türk Devleti’nin yaklaşık iki asırdan sonra tekrar fiili bir güce evrilip, birçok bölgede faaliyette bulunuyor olmasının yanında, Türk dünyasını da bir çatı altında toplama çabasıyla direk alakalıdır” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ